Panasonic Groep
's-Hertogenbosch, NL, 15 Feb. 2023, 09:25 CEST
Bedrijven lijden productiviteitsverlies door niet te investeren in de juiste apparatuur

Gebruikers zeggen dat de onbetrouwbaarheid van hun apparatuur het werk moeilijker maakt en de werkgever op kosten jaagt

Bedrijven lijden productiviteitsverlies door niet te investeren in de juiste apparatuur img#1
Bedrijven lijden productiviteitsverlies door niet te investeren in de juiste apparatuur img#2Bedrijven lijden productiviteitsverlies door niet te investeren in de juiste apparatuur img#3

Bedrijven lijden productiviteitsverlies door niet te investeren in de juiste apparatuur

Volgens een onderzoek van B2M Solutions zegt meer dan de helft van de mobiele werknemers dat hun bedrijven omzet en klanten hebben verloren door technische problemen met hun mobiele computers. Hetzelfde aantal gaf aan minstens één probleem per maand te ondervinden met een mobiel apparaat. Maar deze problemen bereikten het IT-team niet, want de meerderheid zei dat slechts 5-20% van de gebruikers maandelijks problemen rapporteerde.

“Meer dan een derde van de gebruikers die problemen hadden met hun apparatuur gaven aan dat hun problemen in de afgelopen 12 tot 18 maanden zijn toegenomen. Nagenoeg allemaal meldden ze dat deze problemen hun productiviteit negatief beïnvloedden. 63% zegt dat het gemiddeld 30 minuten tot zelfs 3 uur duurde om problemen op te lossen. Maar slechts één derde van de ondervraagden denkt dat hun bedrijf negatieve gevolgen heeft ondervonden van productiviteitsverlies door mobiliteitsproblemen”, verklaart Gary Lee - Chief Revenue Officer voor B2M Solutions.

Onnodige kosten
Wanneer defecte apparatuur wordt teruggestuurd naar de IT-afdeling worden bovendien vaak onnodige kosten gemaakt door een gebrek aan informatie over het probleem. IT-afdelingen geven toe dat vaak gewoon de batterij wordt vervangen of de apparatuur wordt teruggestuurd naar de fabrikant, met extra kosten tot gevolg. Dit kan echter voorkomen worden door ervoor te zorgen dat de IT-afdeling realtime-informatie ontvangt over de operationele status van de apparatuur wanneer deze in handen is van de buitendienstmedewerkers. Met deze informatie is voorspellend onderhoud mogelijk, kunnen eenvoudig nauwkeurige diagnoses van het probleem worden gemaakt en kosten worden bespaard.

Schatting van de kosten van apparaat- en applicatiestoringen
Panasonic Toughbook biedt met Toughbook Smart Essentials hiervoor een oplossing. Dankzij de samenwerking met B2M Solutions krijgen IT-afdelingen inzicht in de staat van de ingezette mobiele apparatuur, waardoor problemen kunnen worden voorkomen. Met de True Cost of Ownership calculator kunnen gebruikers de kosten van storingen van apparaten en toepassingen voor hun bedrijf schatten en snel nagaan hoe het bedrijf presteert ten opzichte van branchegemiddelden. Volgens het onderzoek vindt 91% van de IT-professionals een tool die in realtime inzicht biedt in en waarschuwt voor problemen met mobiel computergebruik uiterst nuttig voor eindgebruikers.

"Het kiezen van een responsieve, betrouwbare bedrijfscomputer is een uitdaging voor elke professional. De computer is een centraal punt en een werkinstrument geworden waarop vaak de complete bedrijfsactiviteit qua infrastructuur steunt. Nu we blijvend geconfronteerd worden met innovatie in mobile computing, is het essentieel dat organisaties snel hetzelfde niveau van zichtbaarheid bereiken als met hun traditionele IT-infrastructuur. IT-medewerkers hebben hulpmiddelen nodig om problemen op te sporen, op te lossen, en zelfs te voorspellen voordat ze zich voordoen. Als het bedrijf ervoor zorgt dat het betrouwbare en adequate IT-apparatuur gebruikt, zullen veel van deze problemen worden vermeden", zegt Brecht D’hooge, Marketing manager bij Panasonic Connect.

Voor meer informatie: www.toughbook.nl