Fectar
Den Bosch, NL, 03 Feb. 2023, 15:30 CEST
Fectar haalt 2,45 miljoen binnen met meest recente investeringsronde

Fectar, een Metaverse Creator Platform voor Augmented Reality en Virtual Reality, heeft 2,45 miljoen euro opgehaald tijdens de meest recente investeringsronde.

Fectar haalt 2,45 miljoen binnen met meest recente investeringsronde img#1

Fectar haalt 2,45 miljoen binnen met meest recente investeringsronde

Fectar, een Metaverse Creator Platform voor Augmented Reality en Virtual Reality, heeft 2,45 miljoen euro opgehaald tijdens de meest recente investeringsronde. Vanuit Den Bosch werkt het bedrijf aan de meest gedownloade AR/VR-app ter wereld met zes miljoen gebruikers.

Deze investeringsronde werd geleid door een consortium van ervaren informal tech investors, onder leiding van Jaap van Engers. “We zijn uiterst dankbaar voor de steun en het geloof van onze investeerders”, zegt CEO en oprichter Eugène Kuipers van Fectar.

Metaverse overal en voor iedereen

Kuipers: “Met deze financiering kunnen we onze internationale groei verder versnellen en de ervaring voor onze gebruikers en onze klanten blijven verbeteren. Met de toegenomen mogelijkheden van smartphones en de ontwikkeling van 5G-netwerken, zal de toepassing van Augmented Reality breder beschikbaar en toegankelijker worden voor gebruikers. Bovendien zullen vorderingen op gebieden als computervisie en machine learning nauwkeurigere en responsieve AR-ervaringen mogelijk maken. Als gevolg hiervan kunnen we verwachten dat meer bedrijven en industrieën mobiele AR gaan gebruiken als hulpmiddel voor marketing, onderwijs en training. We zijn enthousiast om te zien wat de toekomst voor Fectar in petto heeft.”

Toekomst VR en AR

Fectar is opgericht met het doel de Metaverse te democratiseren door een interactieve 3D-ervaring te bieden in zowel Virtual als Augmented Reality, beschikbaar op diverse soorten VR-brillen en op standaard smartphones. De aanpak van het bedrijf heeft al een sterke aanhang verworven in zijn thuismarkt, en de nieuwe financiering zal Fectar in staat stellen zijn activiteiten uit te breiden en zijn diensten naar nog meer klanten over de hele wereld te brengen. “Fectar heeft een enorm potentieel laten zien en ik ben enthousiast om deel uit te maken van hun reis”, aldus Jaap van Engers. “Ik geloof in het team en hun visie op de toekomst van VR en AR, en ik ben ervan overtuigd dat ze zullen blijven bloeien en groeien in de komende jaren.”