Trunkrs
Amsterdam, NL, 14 Dec. 2022, 13:02 CEST
Trunkrs toont op CES Las Vegas hoe technologie logistiek duurzamer maakt

Trunkrs, expert in same day en next day delivery, laat in januari op CES zien hoe haar techplatform de bezorgsector duurzamer maakt. Het bedrijf is onderdeel van de Nederlandse delegatie die afreist naar de technologiebeurs in Las Vegas, VS

Trunkrs toont op CES Las Vegas hoe technologie logistiek duurzamer maakt img#1

Trunkrs toont op CES Las Vegas hoe technologie logistiek duurzamer maakt

Trunkrs, expert in same day en next day delivery, laat in januari op CES zien hoe haar techplatform de bezorgsector duurzamer maakt. Het bedrijf is onderdeel van de Nederlandse delegatie die afreist naar de technologiebeurs in Las Vegas, VS.

CES is de meest invloedrijke technologiebeurs ter wereld. In 2023 is het centrale thema ‘Technologie voor een duurzame toekomst’.

“Het thema van CES past perfect bij Trunkrs”, zegt Jan Wijn, CEO van Trunkrs. “Wij bieden snelle en betrouwbare same day en next day delivery voor e-commerce aan, met gebruik van bestaande assets. Ons slimme techplatform maakt het mogelijk om de hele keten slim in te zetten en te verduurzamen.”

Verduurzamen van de markt

Trunkrs is een zogeheten ‘asset-light’ organisatie: het bedrijf maakt zoveel mogelijk gebruik van assets die al in de markt aanwezig zijn, maar op bepaalde momenten nog niet worden ingezet. Zo heeft het bedrijf geen eigen bezorgbusjes en geen eigen sorteercentra. Het technologieplatform van Trunkrs zorgt dat de beschikbaarheid van de bestaande middelen naadloos aansluit op de benodigde capaciteit voor snelle en betrouwbare bezorging.

Hidde Stokvis, CTO van Trunkrs, licht de duurzaamheidsvisie van Trunkrs toe: “In onze markt worden continu middelen toegevoegd: nieuwe busjes, grotere sorteercentra, nieuwe warehouses. Dat is erg belastend voor het milieu en vaak ook niet nodig. Diezelfde middelen worden namelijk een groot gedeelte van de dag niet gebruikt: een sorteercentrum is maar een paar uur per dag in gebruik, daarna staat zo’n groot pand leeg. Bezorgbusjes rijden vaak gedurende de dag, maar ’s avonds staan ze stil. Onze visie is dat we, met gebruik van technologie, de bestaande middelen in de markt slimmer en efficiënter inzetten in ons eigen bezorgproces.”

Trunkrs gaat verder dan alleen het hergebruiken van bestaande middelen. Stokvis vervolgt: “Wij verduurzamen de hele keten door onze bezorgpartners te ondersteunen met de elektrificatie van hun netwerk. Ons doel is om al onze pakketten 100% elektrisch te bezorgen. Als wij elektrisch zijn, rijden diezelfde busjes op andere momenten ook voor andere bezorgdiensten. Daarmee denken we verder dan onze eigen footprint.”

Technologieplatform

Het platform, dat door Trunkrs zelf is ontwikkeld, sluit alle partners aan op het proces: van klant tot bezorger. Ook maakt het platform de elektrificatie van veeleisende bezorgprocessen mogelijk.

Trunkrs is onderdeel van de Nederlandse delegatie die samen met 70 bedrijven deelneemt aan technologiebeurs CES. De delegatie deelt op CES haar visie op duurzaamheid en de rol van technologie daarin. Op CES toont Trunkrs haar techplatform en hoe zij technologie gebruikt om haar visie op een duurzame bezorgmarkt te kunnen realiseren. Het bedrijf verwacht hiermee andere bedrijven en investeerders te inspireren voor een duurzame toekomst.