VMware
Amsterdam, NL, 24 Nov. 2022, 10:32 CEST
Ocuco biedt klanten efficiëntie en veiligheid dankzij VMware Cloud Director

Softwarespecialist voor de opticienbranche Ocuco heeft VMware Cloud Director geselecteerd als zijn nieuwe cloud service delivery-platform. Dankzij deze oplossing van VMware kan Ocuco cloudomgevingen optimaal inrichten en zijn software via..

Ocuco biedt klanten efficiëntie en veiligheid dankzij VMware Cloud Director img#1

Ocuco biedt klanten efficiëntie en veiligheid dankzij VMware Cloud Director

Softwarespecialist voor de opticienbranche Ocuco heeft VMware Cloud Director geselecteerd als zijn nieuwe cloud service delivery-platform. Dankzij deze oplossing van VMware kan Ocuco cloudomgevingen optimaal inrichten en zijn software via de cloud aanbieden aan opticiens. Met de schaalbare, snelle en efficiënte oplossing zijn gegevens van klanten altijd en overal beschikbaar en veilig.

Ocuco maakt winkelautomatiseringsoplossingen voor opticiens en biedt een compleet pakket inclusief koppelingen met apparatuur voor oogmetingen en met boekhoudprogramma’s, evenals software voor bestellingen, betalingen, inkoop en levering.

Software in de cloud
VMware Cloud Director biedt verschillende voordelen voor de IT-medewerkers van Ocuco. Dankzij de software kunnen ze aangeven welke filialen een update moeten krijgen. De omgeving is schaalbaar, waardoor klanten eenvoudig toegevoegd kunnen worden. Daarnaast biedt het snelheid. Als een klant met spoed zijn gegevens in de cloud wil onderbrengen, dan kan Ocuco dit binnen 24 uur verzorgen. Ook kan Ocuco op afstand live met een opticien meekijken en eventuele problemen snel oplossen, wat een enorme tijdswinst en efficiëntie oplevert. IT-medewerkers worden ontzorgd en hoeven minder tijd te besteden aan beheerwerk omdat bepaalde taken, zoals updates van servers, automatisch worden geregeld door Interconnect.

Verbeterde customer experience
De data van opticiens staat in de cloud, zodat klantgegevens op elke locatie beschikbaar zijn en opticiens er altijd en snel toegang tot hebben. Door in de cloud te werken zijn gegevens bovendien veel beter beveiligd dan wanneer ze op lokale servers staan. Klanten van opticiens worden sneller geholpen, hun gegevens zijn altijd up to date en ze hebben een betere customer experience – ook vanuit huis.

Hans Zoon, Managing Director Benelux bij Ocuco: “Dankzij de inzet van VMware-technologie en de excellente service van onze IT-partner Interconnect hoeven klanten niet meer fysiek of telefonisch in de rij te wachten, maar kunnen vanuit huis online een afspraak maken. Dit is een van de voordelen van het werken in de cloud. Dankzij VMware Cloud Director kunnen wij een betere service bieden aan opticiens en neemt de klanttevredenheid toe. Uiteindelijk verbetert hierdoor ook de service voor en klanttevredenheid van de eindklant."

Lees hier het complete klantverhaal