Blis Digital
Rotterdam, NL, 11 Oct. 2022, 11:15 CEST
Blis Digital neemt Litouws HIPER over

Blis groeit en gaat internationaal: vandaag maken we de overname bekend van HIPER, een development agency in Kaunas, Litouwen. Door deze overname kunnen we klanten voortaan ook waarde bieden bij het doorontwikkelen van hun product

Blis Digital neemt Litouws HIPER over img#1

Blis Digital neemt Litouws HIPER over

Blis groeit en gaat internationaal: vandaag maken we de overname bekend van HIPER, een development agency in Kaunas, Litouwen. Door deze overname kunnen we klanten voortaan ook waarde bieden bij het doorontwikkelen van hun product na een snelle herbouw of modernisatie.

Over de strategische motivatie achter de overname zegt onze CEO Richard Schot: "Wij hebben de unieke expertise om een klant van nul naar één te brengen. We kunnen heel snel software moderniseren en nieuwe processen uitrollen. Maar daarna komt de fase van doorontwikkelen, optimaliseren en uitbreiden. Daar is het team van HIPER goed in. Door samen te gaan kunnen we veel langer waarde bieden aan onze klanten."

Nieuwe mensen, nieuwe diensten
HIPER specialiseert zich in colocatie, distributed development en langdurige samenwerking met opdrachtgevers. In Nederland zijn we inmiddels met 60 collega's en groeien we nog steeds snel. In aanvulling daarop halen we nu met HIPER een team van 8 ervaren developers binnen. En ook in Litouwen willen we groeien. Maar we voegen niet alleen mensen, maar vooral kennis en ervaring toe voor een hele nieuwe dienstencategorie: het data-driven en samen met de opdrachtgever doorontwikkelen van digitale producten en platformen, zo garanderen we continuïteit, kunnen we langere partnerships aangaan en ligt de weg open naar nieuwe vormen van waardecreatie voor onze klanten en hun investeerders.

Adriaan Hoogduijn. de Nederlandse ondernemer die HIPER in 2019 oprichtte. zegt er het volgende over: "Met HIPER hebben we een uiterst gespecialiseerd team opgebouwd. Met Blis Digital krijgen we de kans om onze technologiestack te diversifiëren. terwijl we hen kunnen helpen verdere groei te realiseren op basis onze specialisatie. een track record heeft in het succesvol opbouwen van co-located teams van hoge kwaliteit, heeft Blis Digital bewezen topklasse klanten aan te trekken, Samen verwachten de komende twee jaar in te verdubbelen en internationaal verder uit te breiden."

Radicaal verbeteren, dan doorontwikkelen
Het huidige Blis-team blijft dus doen waar het goed in is: bedrijven helpen bij het radicaal verbeteren van hun digitale core. Wij zijn specialisten in de 'start-up-fase': concept, design en bouw van nieuwe digitale producten en het moderniseren van bestaande software. Als een digitaal product eenmaal draait, moet het doorontwikkeld worden in een proces van continuous improvement. Deze 'scale-up-fase' pakken onze nieuwe Litouwse collega's dan
op, in directe samenwerking met de klant. Om dat optimaal te laten verlopen, zoeken we voor iedere klant een management- en samenwerkingsmodel op maat.

Litouwen is hot
Litouwen is een onder innovatieve Nederlandse bedrijven een populair land voor colocatie. Het land heeft een werkcultuur die goed past bij de Nederlandse en het EU-lidmaatschap zorgt voor zekerheid en overzicht op juridisch en fiscaal gebied. De arbeidsmarkt geeft daar ook meer ruimte voor groei dan hier. Maar hoewel de loonkosten in Litouwen (nu nog) iets lager zijn dan in Nederland, is dat voor ons niet echt een factor. Wij zijn vooral onder de indruk van kennis, opleidingsniveau, tech-driven mentaliteit en enthousiasme van de Litouwse tech-talenten die we hebben ontmoet. We verheugen ons dan ook erg op deze nieuwe fase in de ontwikkeling van Blis Digital.