Newcraft Group
Amsterdam, NL, 20 Sep. 2022, 10:13 CEST
Newcraft introduceert Streaem: een retail media platform voor retailers en merken

Newcraft Group lanceert Streaem: een retail media self service platform dat retailers en merken met elkaar verbindt. Met Streaem geven retailorganisaties de merken waarmee ze samenwerken de tools in handen om zelf omnichannel campagnes in te richten.

Newcraft introduceert Streaem: een retail media platform voor retailers en merken img#1

Newcraft introduceert Streaem: een retail media platform voor retailers en merken

Newcraft Group lanceert Streaem: een retail media self service platform dat retailers en merken met elkaar verbindt. Met Streaem geven retailorganisaties de merken waarmee ze samenwerken de tools in handen om zelf omnichannel campagnes in te richten. Streaem biedt retailers meer controle over hun data en klantervaring, en gaat hiermee de strijd aan met wereldwijde spelers in het retail medialandschap. Het retail media platform is vanaf vandaag beschikbaar voor Nederlandse retailers en zal zich snel op internationale groei gaan richten.

Nieuwe verdienmodellen
De retailsector is sterk aan het digitaliseren. Enerzijds door meer focus op e-commerce, anderzijds door de digitalisering van in-store communicatie. Deze digitalisering vraagt van de retailer een flinke investering, waardoor de winst onder druk staat. Nieuwe verdienmodellen zijn nodig om winstgevend te blijven. Retailers kijken hiervoor onder andere naar het aanbieden van retail media. Amazon en Walmart zijn voorbeelden van retailers die hier al een aardige business mee hebben opgebouwd.

Controle over data en klantervaring
De kanalen en data van een retailer bieden enorm veel potentie voor een duurzaam verdienmodel. Het Streaem retail media platform helpt retailers deze kansen te verzilveren. Retailers bieden hun leveranciers met het platform van Streaem meer inzichten en een manier om de retailkanalen veel beter te benutten. Tegelijkertijd houdt de retailorganisatie de controle over zowel de klantervaring als de eigen data. Kortom: Streaem biedt schaalbaarheid, transparantie en behoud van de klantervaring.

Van Newcraft naar Streaem
De oprichters van Streaem, Robin Vinkesteyn en John Molendijk, komen beiden van Newcraft - dat onlangs onderdeel werd van Wunderman Thompson - en hebben het retail media consultancy team opgebouwd. De kennis en ervaring die het Streaem-team vanuit Newcraft heeft opgedaan met het implementeren, managen en optimaliseren van retail media programma’s, wordt gebruikt bij de ontwikkeling van Streaem.

John Molendijk, mede-oprichter van Streaem: “Met Streaem challengen wij de markt. De retail media markt is sterk in ontwikkeling, bij Amazon leverde retail media in 2021 alleen al 31 miljard dollar op. Ook bij andere retailers is retail media hard aan het groeien en we zien een grote behoefte om het omnichannel-aanbod voor leveranciers te vergroten. Tegelijkertijd, en dat is misschien nog wel belangrijker, zien we een groeiende behoefte om zelf controle over de data en klantervaring te houden. Met Streaem bieden we dit met een unieke gebruikerservaring voor zowel merken als de retailer.”