webfleet
Amsterdam, NL, 22 Aug. 2022, 14:27 CEST
Bridgestone en Webfleet presenteren geavanceerd aanbod banden- en mobiliteitsoplossingen op IAA

Bridgestone en Webfleet bouwen samen mee aan een duurzame toekomst van mobiliteit. Op IAA Transportation 2022, dat van 19 tot 25 september plaatsvindt in Hannover, komen wagenparkbeheerders meer te weten over de producten.

Bridgestone en Webfleet presenteren geavanceerd aanbod banden- en mobiliteitsoplossingen op IAA img#1

Bridgestone en Webfleet presenteren geavanceerd aanbod banden- en mobiliteitsoplossingen op IAA

Bridgestone en Webfleet bouwen samen mee aan een duurzame toekomst van mobiliteit. Op IAA Transportation 2022, dat van 19 tot 25 september plaatsvindt in Hannover, komen wagenparkbeheerders meer te weten over de producten en datagestuurde mobiliteitsoplossingen die Bridgestone en Webfleet hen kunnen bieden om de prestaties van hun vloot te verbeteren.

Op de stand van Bridgestone staan de nieuwste innovaties op het gebied van banden, geavanceerde mobiliteitsoplossingen en geïntegreerde vlootbeheeroplossingen centraal. Daar hoort ook de premium bandenportfolio voor wagenparken bij:

 • Bridgestone Ecopia H002 – een band voor de lange afstand, die vloten helpt om de totale cost of ownership te verlagen dankzij de beste brandstofefficiëntie en tractie op nat wegdek in zijn klasse, zelfs in de moelijkse weersomstandigheden. Deze band vermindert de CO2-uitstoot en levert het hele jaar door goede prestaties.
 • Bridgestone Duravis R002 - ontworpen om transportbedrijven te helpen hun operationele kosten te verlagen door een beperking van de kosten per kilometer. Dat kan dankzij uitstekende slijtageprestaties en geoptimaliseerde brandstofefficiëntie.
 • Bridgestone U-AP 002 - een brandstof- en energiebesparende stadsbusband met hoge kilometrage die duurzame en efficiënte stedelijke mobiliteit bevordert door de CO2-uitstoot en de totale gebruikskosten te verlagen (ook voor EV's)
 • Bandag - de wereldleider op het gebied van loopvlakvernieuwing zal enkele van zijn belangrijkste producten presenteren, waaronder:
  • Bandag Regionals 002 - compromisloze banden met verbeterde slijtageprestaties, minimale kosten per kilometer, geoptimaliseerde brandstofefficiëntie en veiligheid het hele jaar door
  • Bandag U-AP 002 - draagt bij aan duurzame stedelijke mobiliteit met uitstekende kilometrage, is winterklaar en compatibel met alle soorten aandrijflijnen (inclusief EV's)

Fleetcare: unieke geïntegreerde oplossing voor banden- en wagenparkbeheer
Fleetcare is een nieuwe en unieke geïntegreerde oplossing voor banden- en wagenparkbeheer. Het is een compleet pakket van één mobiliteitspartner en zorgt zo voor meer efficiëntie en lagere operationele kosten voor wagenparken.

Fleetcare combineert de premium banden- en bandenbeheeroplossingen van Bridgestone met de fleetmanagementoplossing Webfleet. De oplossing wordt ondersteund door bewezen technologieën en kan worden aangepast aan de unieke behoeften van elk wagenpark. Fleetcare is gericht op het verlagen van de totale cost of ownership, het verhogen van de klanttevredenheid, tijdsbesparing, het ondersteunen van compliance, het maximaliseren van de veiligheid en beveiliging en het verbeteren van de duurzaamheid.

Als onderdeel van het Fleetcare-aanbod zal Bridgestone op de beurs een nieuwe speciale kant-en-klare oplossing voor kleine en middelgrote vrachtwagen- en busparken, commerciële bestelwagens en personenwagenparken voorstellen.

Fleetcare laat beheerders van wagenparken optimaal navigeren tussen de complexe eisen van hun activiteiten en de vele mogelijke mobiliteitsoplossingen voor een wagenpark.

Geavanceerde en geïntegreerde mobiliteitsoplossingen
Enkele andere geavanceerde mobiliteitsoplossingen op de stand van Bridgestone:

 • Fuelcare - Optimaliseert de belangrijkste aspecten van de activiteiten van wagenparken die van invloed zijn op het brandstofverbruik, waaronder datagestuurde bandenconfiguratie per voertuig, rijstijlmonitoring en -coaching, kilometerreductie dankzij professionele navigatie, en gedetailleerde brandstofmonitoring en -analyses.
 • Trailercare - Alles-in-één oplossing op basis van kilometerstand voor het beheer van trailers, met GPS-positie en bewegingsstatus, directe waarschuwingen (diefstalpreventie), onderhoudsmeldingen en rapportage over het gebruik van bedrijfsmiddelen, bandenbeheer op basis van kilometerstand en locatie, en de mogelijkheid om een Tyre Pressure Monitoring System (TPMS)-oplossing voor trailers toe te voegen.
 • En nog veel meer gedigitaliseerde, geconnecteerde en voorspellende oplossingen voor bandenonderhoud op basis van telematicagegevens. Denk aan bv. op RFID gebaseerde bandeninspecties, rotaties en onderhoudsbeurten op basis van gebruik en voorspelde slijtage, efficiënt bandenonderhoud op basis van voertuiglocatie, of nauwkeurige controle van de prestaties van banden en vroegtijdige opsporing van potentiële problemen.

Webfleet demonstreert op de beurs zijn innovatieve oplossingen voor wagenparkbeheer, waaronder:

 • Webfleet TPMS - Controleert de bandenspanning en -temperatuur in realtime. Voorspellend bandenbeheer helpt problemen op te sporen voordat ze tot dure reparaties of stilstand leiden. Dit laat toe om de bedrijfskosten te verlagen, het draagt bij tot betere verkeersveiligheid en het vermindert de impact op het milieu.
 • Webfleet Video - Combineert dashcambeelden met rijgegevens en toont zo de volledige context van wegincidenten in realtime. AI-technologie identificeert automatisch risicovol gedrag en waarschuwt de bestuurder, zodat hij gevaarlijke situaties kan vermijden.
 • Webfleet Tachograph Manager - Alles-in-één-oplossing om tachograafgegevens te downloaden, analyseren en archiveren.
 • Webfleet Vehicle Check - Digitaliseert de dagelijkse rondgangcontroles van de chauffeurs. De mobiele app beperkt het papierwerk tot een minimum en stroomlijnt het nalevingsproces, wat betekent dat u snel kunt handelen om defecten aan voertuigen te verhelpen voor veiligere werkomstandigheden.
 • Webfleet Work App - Helpt bestuurders om hun dagelijkse taken te beheren en geeft toegang te krijgen tot de best mogelijke navigatie.

Taco van der Leij, Vice President Europe Webfleet: 'We zijn erg enthousiast om samen met Bridgestone deel te nemen aan de IAA Transportation 2022. Daar laten we zien waar Webfleet goed in is: bedrijven in staat stellen hun vlootprestaties te optimaliseren en vrachtwagens op de weg te houden. We zijn er trots op diensten van hoge kwaliteit aan te bieden en nodigen vloten van elke omvang uit om zelf te ontdekken hoeveel ze kunnen bereiken met onze geavanceerde oplossingen. Sinds de oprichting in Leipzig in 1999 is en blijft Webfleet een kernproduct en een leider binnen de Duitse transportindustrie. Het is met gepaste trots dat we opnieuw voor de IAA kiezen als hét evenement waar we onze nieuwste innovaties demonstreren en lanceren.”

Een sterk engagement voor duurzame mobiliteitsoplossingen
Duurzaamheid is een kernwaarde van Bridgestone, dat zich voortdurend inspant om een duurzame samenleving en toekomst te realiseren. De Bridgestone E8 Commitment met acht aandachtsgebieden - Energie, Ecologie, Efficiëntie, Uitbreiding, Economie, Emotie, Gemak en Empowerment – vormen de leidraad voor Bridgestone's strategische prioriteiten, besluitvorming en acties op elk gebied van het bedrijf.

Mark Tejedor, Vice President Commercial Replacement and OE bij Bridgestone EMIA, zegt: “Als wereldwijd marktleider op het gebied van banden en duurzame mobiliteitsoplossingen zijn we blij terug te keren naar IAA Transportation met niet alleen onze premium bandenportefeuille, maar ook met Webfleet en ons uitzonderlijke aanbod van geavanceerde mobiliteitsoplossingen. We kijken er ook naar uit om Fleetcare aan de wereld te presenteren en om opnieuw in contact te staan met onze klanten en onze partners. Bij Bridgestone streven we ernaar om wagenparken vandaag en morgen maximale efficiëntie, gemak en duurzaamheid te bieden. Alles wat we op IAA Transportation 2022 presenteren, weerspiegelt dit. We kunnen niet wachten om te laten zien wat we in petto hebben."

Over Bridgestone in Europe, Middle East, India and Africa

Bridgestone is wereldwijd marktleider in banden en duurzame mobiliteitsoplossingen. Verenigd in Bridgestone EMIA zijn Bridgestone Europa, Midden-Oosten, India en Afrika. Het hoofdkantoor van Bridgestone is gevestigd in Zaventem. In totaal werken er meer dan 20.000 mensen voor deze strategische businessunit van Bridgestone. In deze regio is het merk actief in veertig landen.

Bridgestone biedt de markt een divers palet aan premium banden maar ook geavanceerde mobiliteitsoplossingen en nieuwe technologieën op het gebied van banden. Doel van het bedrijf is om middels duurzame oplossingen zowel maatschappelijke waarde als waarde voor de klant toe te voegen. Bridgestone heeft zich gecommitteerd aan een bedrijfsverplichting met acht focusgebieden waar het bedrijf flinke stappen op wil maken. Die deelgebieden zijn Energy, Ecology, Efficiency, Extension, Economy, Emotion, Ease en Empowerment. Zij geven richting aan alle strategische prioriteiten, besluitvorming en alle acties die het bedrijf ontplooit.