Moss
Amsterdam, NL, 04 Jul. 2023, 09:07 CEST
Moss breidt partnernetwerk uit met Deutsche Bank voor betalingsverkeer

Moss, het financieel managementplatform voor uitgavenbeheer, kondigt zijn nieuwe samenwerking met Deutsche Bank aan. Dit is de volgende logische stap na het ontvangen van de e-money institution licentie (EMI-licentie) van BaFin,

Moss breidt partnernetwerk uit met Deutsche Bank voor betalingsverkeer img#1

Moss breidt partnernetwerk uit met Deutsche Bank voor betalingsverkeer

Moss, het financieel managementplatform voor uitgavenbeheer, kondigt zijn nieuwe samenwerking met Deutsche Bank aan. Dit is de volgende logische stap na het ontvangen van de e-money institution licentie (EMI-licentie) van BaFin, de Duitse toezichthouder voor de financiële markten, afgelopen jaar. Hierdoor wordt Moss meer zelfsturend, waardoor het bedrijf nog beter kan inspelen op de wensen van de klant.

Criteria voor geschikte partner
Het van oorsprong Duitse Moss richtte zich bij het zoeken naar een geschikte partner voor het faciliteren van betalingsverkeer op drie criteria. Zo was het belangrijk dat deze partner toonaangevende referenties in de sector had en dezelfde kwaliteits- en due diligence normen als Moss hanteert. Daarnaast moest de technische infrastructuur van de bank passen bij de internationale ambities van Moss.

Deutsche Bank voldeed aan al deze criteria. Zo heeft de bank een zeer geavanceerde infrastructuur, die door het gebruik van SEPA Instant Transfers de snelheid van het betalingsverkeer verhoogt en overboekingen 24/7 en realtime mogelijk maakt. Deutsche Bank neemt het betalingsverkeer tussen het Moss-platform en haar klanten over, levert unieke Duitse IBAN’s en zorgt voor de ontvangst, bewaring en verzendingen van alle betalingen voor Moss. Dankzij deze samenwerking krijgen meer dan tweeduizend bedrijven in Europa, waaronder Duitsland en Nederland, toegang tot het sterkste kaartproduct.

David Soos, General Manager van Moss Nederland, over de nieuwe samenwerking: “Er is een sterke wens in de markt om financiële processen en betalingen verder te digitaliseren en te automatiseren. Dat doen wij bijvoorbeeld met onze zakelijke creditcards die ervoor zorgen dat bedrijven meer controle op en inzicht in hun uitgaven hebben. Daarnaast kijken we altijd hoe we onze klanten verder kunnen helpen. Zo merkten we dat er bij Europese klanten veel vraag was naar een Duitse IBAN en instant payments, en die bieden wij nu via dit partnership aan. We zijn dan ook erg trots op de samenwerking met Deutsche Bank. Het is een betrouwbare partner voor veel bedrijven en we kunnen niet wachten op wat deze samenwerking ons nog meer gaat brengen.”