Panasonic Groep
's-Hertogenbosch, NL, 17 Aug. 2023, 12:24 CEST
Geavanceerde mobiele technologie voor preventief onderhoud van nutsleidingen

Europese landen hechten steeds meer belang aan veerkracht en veiligheid van energie- en nutsinfrastructuur. Proactief onderhoud en geavanceerde technologie zijn essentieel om pijpleidingen te inspecteren en problemen te voorkomen. "Smart pi

Panasonic Toughbook heeft bewezen de perfecte partner te zijn voor energiebedrijven, dankzij hun ruime ervaring in het bedienen van klanten in de buitendienst-, energie- en nutssector. img#1
Panasonic Toughbook heeft bewezen de perfecte partner te zijn voor energiebedrijven, dankzij hun ruime ervaring in het bedienen van klanten in de buitendienst-, energie- en nutssector.

Geavanceerde mobiele technologie voor preventief onderhoud van nutsleidingen

Veerkracht en veiligheid van de energie- en nutsinfrastructuur is een topprioriteit geworden voor Europese landen. De veilige en betrouwbare levering van olie en gas aan raffinaderijen is een kritieke taak, die begint met grondige inspecties van duizenden kilometers pijpleidingen. Landen als Oekraïne, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Hongarije en Polen beheren samen ongeveer 200.000 km aan pijpleidingen, wat neerkomt op ongeveer een kwart van de totale pijplengte ter wereld. Om optimale omstandigheden te garanderen en potentiële problemen zoals erosie, scheuren of andere schade aan pijpleidingen te voorkomen, zijn proactief onderhoud en reparatie essentieel voor exploitanten en overheden. Geavanceerde mobiele technologie is daarbij noodzakelijk om de vereiste inspecties efficiënt en tot in detail te kunnen uitvoeren.

Proactief onderhoud van pijpleidingen is cruciaal om kostbare onderbrekingen te voorkomen en een vlekkeloze energievoorziening te garanderen. Een veelgebruikte praktijk is "pigging", waarbij grote machines, bijna zo breed als de pijp, inspecties en reinigingswerkzaamheden uitvoeren en tegelijkertijd belangrijke gegevens verzamelen over de structurele integriteit van de pijpleiding. Vooruitgang zoals "smart pigging" maakt zaken mogelijk als ultrasoundmetingen, magnetische fluxlekkage en mechanische schuifmaatanalyse, waardoor voorspellende onderhoudsprogramma's mogelijk worden die kosten besparen en een veilige en efficiënte energielevering garanderen.

Naadloze connectiviteit, betrouwbaarheid en gegevensopslag zijn essentieel voor effectief voorspellend onderhoud. Externe operators moeten krachtige mobiele apparaten gebruiken die gegevens direct bij de bron kunnen analyseren. Deze apparaten moeten compatibel zijn met verschillende technologieën, zowel draadloze als bekabelde connectiviteit ondersteunen en robuuste gegevensopslag en versleuteling bieden om gevoelige informatie te beschermen. Bij het werken met pijpleidingen worden operators vaak blootgesteld aan uitdagende omstandigheden, zoals zware regenval of extreme hitte. Daarom zijn robuuste notebooks onmisbaar voor het uitvoeren van metingen in dergelijke omstandigheden, mede omdat ze duurzaamheid bieden en draagbaarheid voor moeiteloos transport.

Panasonic Toughbook, met zijn ruime ervaring in het bedienen van klanten in de buitendienst-, energie- en nutssector, heeft zich bewezen als de perfecte partner voor energiebedrijven. Hun connected, intelligente notebooks, zoals de Toughbook 40 en 55, zijn speciaal ontworpen om de uitdagingen van de nutssector aan te kunnen. Deze apparaten bieden een langere batterijlevensduur, in zonlicht afleesbare schermen en bewezen functionaliteit bij extreme temperaturen. Geïntegreerde 4G/5G-modules zorgen voor naadloze connectiviteit, zodat gebruikers altijd operationeel en verbonden kunnen blijven.

"We zijn toegewijd aan het ondersteunen van de energie- en nutsbedrijven in hun digitaliseringsreis", zegt Niels van Hall, Key Account Manager - Enterprise Sector bij Panasonic Toughbook "Onze robuuste apparaten zijn ontworpen om te voldoen aan de eisen van zware omgevingen en stellen operators in staat om de concurrentie voor te blijven."

Panasonic Toughbook blijft innovatie stimuleren door geavanceerde oplossingen te bieden die aansluiten bij de snelle digitalisering van de energie- en nutssectoren.

Voor meer informatie: www.toughbook.nl