Hikvision
Hangzhou, CN, 07 Aug. 2023, 07:48 CEST
Hikvision herdefinieert slimme productie met verbeterde productiviteit en zichtbaarheid

Hikvision heeft zijn AIoT-aangedreven productieoplossingen geïntroduceerd om fabrikanten te helpen hun productiviteit en bedrijfsefficiëntie te maximaliseren.

Hikvision productie-oplossing img#1
Hikvision productie-oplossing

Hikvision herdefinieert slimme productie met verbeterde productiviteit en zichtbaarheid

Hikvision heeft zijn AIoT-aangedreven productieoplossingen geïntroduceerd om fabrikanten te helpen hun productiviteit en bedrijfsefficiëntie te maximaliseren.

Bij industriële Internet-of-Things en Industrie 4.0 denken we meestal aan de investering in geautomatiseerde apparatuur en de toepassing van softwaresystemen zoals MES (Manufacturing Execution Systems) en ERP (Enterprise Resource Planning). Maar bedrijfsleiders doen er goed aan op te merken dat slimme productie meer is dan dat.

We zien de fabrikanten van vandaag voor drie grote uitdagingen staan:

1.) Personeelsbeheer - Hoewel mensen, of arbeid, het essentiële element van het productieproces blijven, is hun output afhankelijk van een fijnmaziger beheer;

2.) Zichtbaarheid in het hele proces - Automatiseringsapparatuur en softwaresystemen hebben meer tijdige waarschuwingen en verbeterde protocollen voor incidentafhandeling nodig, evenals toekomstgerichte inzichten om operationele stabiliteit te garanderen; en

3.) Lean Management voor hogere productiviteit - In omgevingen die zo complex zijn als productiefabrieken, is lean management met betrekking tot productiefactoren zoals het verkeer op kantoorparken, dock management en het delen van informatie ook belangrijk om de productiviteit te verhogen.

De Hikvision productieoplossing maakt gebruik van AIoT-technologie om offline gegevens online te zetten, waar ze kunnen worden gecontroleerd en gebruikt. Met AI en intuïtieve visualisatietechnologie kunnen managers ook de locatie, productie en operationele processen in de gaten houden en in realtime reageren in geval van problemen - wat de efficiëntie en productiviteit ten goede komt.

Personeel efficiënter beheren

Productieparken stellen hoge eisen aan personeelsbeheer, met grote teams die de hele dag op het terrein arriveren en toegang hebben tot specifieke gebieden voor hun werk - wat complexe eisen stelt aan logistiek, toegangsbeheer, beveiliging en gezondheid en veiligheid.

De Quick Access Solution van Hikvision, mogelijk gemaakt door Hikvision MinMoe gezichtsherkenningsterminals, geeft werknemers aanraakvrije toegang tot productielocaties, zoals de hoofdingang, de vloer, kantoren, uitgangen, productiegebieden, EPA-gebieden (ESDPA - Electrostatic Discharge Protected Area) en meer. De technologie biedt "non-stop" toegang om ervoor te zorgen dat werknemers de locatie snel kunnen betreden, zelfs tijdens piekuren - zoals ochtend- en avondspits of bij slecht weer.

De oplossing waarborgt de veiligheid van de fabriek met nauwkeurig toegangsbeheer. Alleen geautoriseerd personeel heeft bijvoorbeeld toegang tot bepaalde delen van de locatie. Voor bezoekers biedt de oplossing volledig online beheer om het gemak te vergroten en te zorgen dat er geen dode hoeken zijn voor de veiligheid.

Een ander voordeel van de Quick Access Solution is dat het fysieke voetafdrukken omzet in digitale records voor nauwkeurig tijdregistratiebeheer. Op basis van de door de fabrikant gekozen verificatie- en identificatiemethoden - van gezichtsherkenning tot vingerafdruklezers, kaarten of pincodes - kunnen werknemers worden geïdentificeerd en kunnen aanwezigheidsrapporten en werkstaten automatisch worden gegenereerd. Dit zorgt ervoor dat de HR-afdeling werknemers effectief kan ondersteunen, het tijdregistratiebeheer kan optimaliseren en de nauwkeurigheid voor salarisadministratie, overuren en compensatie in het algemeen kan maximaliseren.

De Quick Access oplossing kan ook worden gebruikt om faciliteiten in het park te beheren, zoals het faciliteren van zero-contact betaling in de cafetaria.

Maximale zichtbaarheid voor productie en bedrijfsvoering

Organisaties met grootschalige productieomgevingen hebben vaak te maken met informatiesilo's, waardoor het moeilijk is om incidenten in realtime te detecteren en erop te reageren of om veranderingen door te voeren die de efficiëntie daadwerkelijk verhogen. De AR Live Interaction Solution van Hikvision biedt een oplossing voor deze uitdagingen door volledig zicht te bieden op grootschalige productieprocessen.

De oplossing maakt gebruik van Augmented-Reality (AR) camera's en eenvoudig te gebruiken locatiemogelijkheden om een live kaart van een locatie te maken, waardoor managers een overzicht in vogelvlucht krijgen. Het systeem, dat naadloos integreert met andere besturingssystemen in de industrie, presenteert productie-informatie en beelden van de locatie op een scherm met vier schermen.

Enkele van de belangrijkste functies van de AR Live Interaction Solution zijn inspecties op afstand, alarmverwerking, geautomatiseerde informatieverzameling en analyses, voorspellend onderhoud voor apparatuur en prestatie-evaluaties. Het systeem detecteert ook defecten in apparatuur en menselijke fouten om stilstand te minimaliseren, veiligheidsrisico's te beperken en inzichten te bieden voor betere besluitvorming.

Met de AR Live Solution kunnen fabrikanten ook gevisualiseerde displays in de werkplaats plaatsen, waardoor een extra laag van zichtbaarheid voor bedrijfsmiddelen en productieprocessen wordt toegevoegd. Visuele beelden kunnen worden gebruikt om veiligheidsherinneringen naar werknemers te sturen, om de communicatie tussen teams te vergemakkelijken en om het toezicht op het werk en de samenwerking te verbeteren voor meer efficiëntie.

Optimaliseren van faciliteiten en verkeersmanagement

Voor alle productieparken is het vermogen om de stroom voertuigen efficiënt en veilig te beheren van het grootste belang. Dit vereist real-time zichtbaarheid van het rijden en parkeren op het terrein, evenals bewaking van laden en lossen, planning en verzending, en beveiliging in alle gebieden van het terrein.

De Park Traffic Management Solution van Hikvision standaardiseert de voertuigstroom op het terrein om parkmanagers te helpen innovatie te omarmen en de productiviteit te verhogen. De oplossing wordt aangedreven door AIoT-technologieën, waaronder camera's met op maat gemaakte algoritmen, automatisch getriggerde radar, beheersoftware, LED-displays en meer. Deze technologieën komen allemaal samen om operators te helpen beter beheersbare parkomgevingen te creëren en de toewijzing van voertuigen en middelen te verbeteren voor optimale efficiëntie.

Camera's voor snelheidsmeting en LED-schermen met realtime snelheids- en ANPR-weergaven helpen bij het reguleren van rijpraktijken op een bouwterrein. Dit helpt ongelukken te voorkomen die worden veroorzaakt door te hard rijden, achteruit rijden, buiten de rijstrook rijden, illegaal van rijstrook wisselen en nog veel meer. Ondertussen detecteren camera's voor foutparkeren voertuigen die stilstaan in verboden gebieden die ongelukken of verwondingen kunnen veroorzaken.

Alle videobeelden en alarmen worden ontvangen en weergegeven in een commandocentrum dat wordt beheerd via HikCentral Professional software. Hier tonen displays real-time informatie zoals kentekennummers en snelheid, zodat operators in geval van nood snel actie kunnen ondernemen.

Door een veiliger, overzichtelijker parkomgeving te creëren, kunnen operators inkomende chauffeurs sneller en gemakkelijker naar de juiste laadperrons en magazijnen helpen. Managers kunnen ook gemakkelijker op de hoogte blijven van de status van voertuigen, het verkeer regelen, middelen toewijzen en reageren op noodsituaties. Uiteindelijk leidt dit alles tot een sterk verbeterde productiviteit en een efficiëntere bedrijfsvoering.

Ontdek hoe, met Hikvision

De geavanceerde technologieën van Hikvision helpen fabrikanten elke dag over de hele wereld om hun beheermogelijkheden te verbeteren, wat leidt tot grotere efficiëntie, verbeterde productiviteit en beveiliging en veiligheid op het terrein. Ga naar de pagina met oplossingen om meer te ontdekken over de intelligente productieoplossingen van Hikvision en hoe ze ondersteuning bieden bij werk en welzijn.