Appian
London, GB, 28 Jul. 2023, 13:00 CEST
Appian stimuleert productiviteitsrevolutie met generatieve AI-strategie en uitgebreide AI-roadmap

Appian (Nasdaq: APPN) heeft vandaag belangrijke elementen aangekondigd van zijn uitgebreide strategie en roadmap voor generatieve AI in het Appian Platform voor procesautomatisering.

Appian Generatieve AI img#1
Appian Generatieve AI

Appian stimuleert productiviteitsrevolutie met generatieve AI-strategie en uitgebreide AI-roadmap

Appian (Nasdaq: APPN) heeft vandaag belangrijke elementen aangekondigd van zijn uitgebreide strategie en roadmap voor generatieve AI in het Appian Platform voor procesautomatisering. De focus van Appian ligt op het democratiseren van de toegang tot AI-technologie om productiviteitswinst voor ontwikkelaars te ontsluiten, en de strategie van het bedrijf is gericht op het leveren van veilige en betrouwbare privé-AI om de gegevens van klanten te beschermen.

"Appian integreert AI op een praktische manier die echte klantwaarde oplevert," zegt Michael Beckley, CTO en oprichter, Appian. "Onze visie wordt belichaamd door de Appian AI Copilot, die generatieve AI gebruikt om low-code ontwikkeling te versnellen en wordt ondersteund door een familie van intuïtieve, low-code AI-mogelijkheden."

Appian kondigde onlangs OpenAI/ChatGPT low-code integratie aan en dat ChatGPT wordt getraind op Appian's declaratieve SAIL expressietaal. Appian onthulde ook de Appian AI Skill Designer, een eenvoudige en krachtige manier voor organisaties om op maat gemaakte AI machine learning modellen te maken waarvoor ze hun gevoelige gegevens niet aan een openbaar AI-platform hoeven te geven.

Vandaag heeft Appian twee nieuwe AI plug-ins geleverd aan de Appian AppMarket:

 • Appian Azure OpenAI Connected System: Appian vergroot de keuzevrijheid voor klanten die geavanceerde generatieve AI willen gebruiken in hun bedrijfsprocessen. Met deze low-code connector kan je bedrijf naadloos aansluiten op Azure's OpenAI Service en generatieve AI combineren met enterprise-grade data security governance.
 • Appian Pinecone aangesloten systeem: Met behulp van de nieuwe low-code integratie met Pinecone's vector database kunnen gebruikers hun Appian document kennisbank bevragen en intelligente resultaten opvragen op basis van de semantische betekenis van hun vraag. In combinatie met OpenAI stelt deze integratie gebruikers in staat om te chatten met hun privégegevens en contextueel relevante informatie te ontvangen van generatieve AI.

Uitgebreide AI-roadmap.

Het Appian Platform is gebouwd op een AI-architectuur die klaar is voor bedrijven en die vandaag al echte bedrijfswaarde oplevert. Onze belangrijkste architectuurcomponenten maken het eenvoudig om AI te gebruiken, waaronder onze gepatenteerde SAIL en Data Fabric, onze AI Skill Designer voor het bouwen van eigen AI-services en onze mogelijkheid om AI eenvoudig op te nemen in end-to-end procesautomatiseringen.

Appian blijft innovatieve generatieve AI-mogelijkheden op de markt brengen in de komende releases, waaronder:

 • Directe generatie van gedigitaliseerde formulieren uit PDF's door middel van AI-documentbegrip.
  • Appian combineert de kracht van grote taalmodellen (LLM) met aanvullende AI-training van onze SAIL-architectuur en onze document understanding-mogelijkheden om een nieuwe generatieve AI-mogelijkheid te ontwikkelen voor het direct begrijpen en maken van nieuwe toepassingen vanuit bestaande PDF-documenten.
 • Self-service analytics via AI-gestuurde query's van de Appian Data Fabric met natuurlijke taal.
  • 94% van de nieuwe Appian klanten heeft onze revolutionaire Data Fabric geadopteerd. Appian combineert onze Data Fabric met generatieve AI en natuurlijke taal om een revolutionaire mogelijkheid voor self-service analytics te creëren. Dit stelt elke gebruiker in staat om inzichten te ontdekken uit de Appian Data Fabric om de bedrijfsvoering te verbeteren.
 • AI-gegenereerde workflows die on-the-fly worden samengesteld op basis van aanwijzingen in natuurlijke taal.
  • Appian traint LLM en AI om de kern van workflow en procespatronen te begrijpen om AI-gegenereerde workflows te ondersteunen. Dit zal gebruikers in staat stellen om workflow-orkestraties te bouwen met natuurlijke taalaanwijzingen, waardoor de barrières in de samenwerking tussen mens en machine verder worden weggenomen.
 • AI-gebaseerde out-of-the-box oplossingen.
  • Appian levert al AI-gegenereerde RFI-creatie binnen de Overheidsacquisitie suite en Case Management suite van oplossingen. Nieuwe en bestaande Appian oplossingen zullen worden voorzien van AI-mogelijkheden.

"Appian gelooft dat low-code en AI perfect bij elkaar passen," zegt Michael Beckley, CTO en oprichter van Appian. "Appian's AI Copilot demonstreert de natuurlijke voordelen van deze verbintenis door zijn suggesties te doen binnen low-code ontwerptools. Low-code is het perfecte medium voor AI om applicatieontwerpen uit te drukken, terwijl het ervoor zorgt dat mensen AI-creaties eenvoudig kunnen begrijpen en verfijnen via een intuïtieve en visuele ontwerpomgeving."

Appian kijkt ernaar uit om uitgebreide generatieve AI-functies uit te brengen in onze Appian 23.3 release, die gepland staat voor augustus 2023. Appian is van plan om te blijven investeren in deze AI-mogelijkheden, met nieuwe functies en mogelijkheden in onze driemaandelijkse release cadans tot 2023 en daarna. AI is een kernprincipe in onze productmanagementfilosofie dat alle aspecten van onze productontwerpen zal aansturen terwijl we blijven innoveren voor continue klantwaarde.

Als je meer wilt weten over Appian's visie op AI en de volgende generatie bedrijfsplatforms, luister dan naar ons webinar, Next-Gen Enterprise Platforms: Generatieve AI, Automatisering en Data Fabric.