Scanbot SDK GmbH
Bonn, DE, 25 Jul. 2023, 09:50 CEST
Scanbot SDK voegt .NET MAUI-ondersteuning toe aan zijn oplossingen voor gegevensvastlegging

De Scanbot SDK is nu beschikbaar voor het .NET MAUI framework voor cross-platform app-ontwikkeling. Dit geeft bedrijven een extra optie om de betrouwbare gegevensvastleggingsoplossingen van Scanbot SDK eenvoudig te integreren in hun mobiele

Scanbot SDK - Mobiele gegevensvastlegging voor .NET MAUI img#1
Scanbot SDK - Mobiele gegevensvastlegging voor .NET MAUI

Scanbot SDK voegt .NET MAUI-ondersteuning toe aan zijn oplossingen voor gegevensvastlegging

De Scanbot SDK is nu beschikbaar voor het .NET MAUI framework voor cross-platform app-ontwikkeling. Dit geeft bedrijven een extra optie om de betrouwbare gegevensvastleggingsoplossingen van Scanbot SDK eenvoudig te integreren in hun mobiele toepassingen.

Met de Barcode Scanner, Document Scanner en Data Capture SDK's kunnen bedrijven gemakkelijk dure, langzame en foutgevoelige handmatige gegevensinvoer elimineren en de ervaring van werknemers en klanten verbeteren. De SDK's zijn beschikbaar voor iOS, Android, Windows, Web en binnenkort ook Linux, maar ook voor alle gangbare cross-platform frameworks, waaronder Xamarin, React Native en Flutter. Meer dan 200 bedrijven wereldwijd gebruiken de Scanbot SDK's voor miljarden scans per jaar.

Met het .NET MAUI framework kunnen ontwikkelaars native gebruikersinterfaces en toepassingen voor meerdere platforms maken met behulp van één codebase. In vergelijking met zijn voorganger, Xamarin.Forms, belooft MAUI betere prestaties, een hogere productiviteit en een meer gestroomlijnde ontwikkelaarservaring. Het is gebouwd bovenop .NET 6, dat verbeterde prestaties en functies biedt voor alle platforms.

De twee frameworks bestaan momenteel naast elkaar, maar het is de bedoeling dat MAUI Xamarin volledig vervangt tegen mei 2024, wanneer Microsofts officiële ondersteuning voor alle Xamarin SDK's eindigt. Tot die tijd zal Scanbot SDK het oudere framework blijven ondersteunen.

"Dankzij de Scanbot .NET MAUI SDK hebben onze klanten de optie om vroeg van framework te wisselen en de curve voor te blijven - of om te wachten tot de technologie zijn draai heeft gevonden in de ontwikkelaarsgemeenschap," zegt Eduard Frank, CTO bij Scanbot SDK. "Natuurlijk zullen we Xamarin ondersteunen zolang Microsoft dat doet. Onze klanten precies geven wat ze nodig hebben om te slagen is een essentieel onderdeel van ons bedrijfs-DNA en het leveren van SDK's voor beide platforms is daar een bewijs van."

.NET MAUI biedt verschillende voordelen ten opzichte van Xamarin.Forms: In plaats van een speciaal project op te zetten voor elk doelplatform, maken ontwikkelaars er slechts één dat alle besturingssystemen dekt. Ze kunnen dan bronnen zoals lettertypen en afbeeldingen op één locatie opslaan. Bovendien bevat het MAUI framework platformspecifieke API's, waardoor het veel eenvoudiger wordt om toegang te krijgen tot native apparaatfunctionaliteiten.

Bedrijven kunnen de Scanbot .NET MAUI SDK testen met een gratis proeflicentie van 7 dagen. Meer informatie over het product is beschikbaar op scanbot.io.