Aescuvest.
Wien, AT, 13 Jul. 2023, 10:58 CEST
PIUR IMAGING verzekert zich van €4,9 miljoen in Serie A-financiering

PIUR IMAGING, een medisch technologiebedrijf dat toegang biedt tot betaalbare gezondheidszorg van hoge kwaliteit door middel van AI-gestuurde 3D tomografische echografie-oplossingen,

PIUR IMAGING verzekert zich van €4,9 miljoen in Serie A-financiering img#1

PIUR IMAGING verzekert zich van €4,9 miljoen in Serie A-financiering

AI-gestuurde 3D tomografische echografie oplossingen.

PIUR IMAGING, een medisch technologiebedrijf dat toegang tot betaalbare gezondheidszorg van hoge kwaliteit mogelijk maakt door middel van AI-gestuurde 3D tomografische echografie-oplossingen, kondigde vandaag de afronding aan van zijn Serie A-financieringsronde van €4,9 miljoen. De ronde werd geleid door Ascend Capital Partners, een EU Healthtech VC. Aescuvest, een gerenommeerde investeringsmaatschappij in de gezondheidszorg gevestigd in München, Duitsland, investeerde als nieuwe aandeelhouder.

PIUR's echografie oplossing PIUR tUS Infinity ("Infinity") is de enige leverancier-onafhankelijke 3D tomografische echografie oplossing op de markt. Infinity kan een tomografiefunctie toevoegen aan elk regulier echografiesysteem, waardoor volumebeelden van organen en structuren mogelijk worden. Het kan grote onderzoeksgebieden opnemen in 3D-volumes met een hoge resolutie en klinische toepassingen bieden voor semi-geautomatiseerde gegevensanalyse. De scheiding van beeldacquisitie en beeldanalyse maakt AI-gebaseerde beeldanalyse en asynchrone diagnose op afstand mogelijk, waardoor echografisch onderzoek minder afhankelijk van de operator en efficiënter wordt.

PIUR zal de laatste financieringsronde investeren in onderzoek en ontwikkeling, marketing en verkoop, en partnerschappen. PIUR is van plan om een belangrijke software-update en een tweede generatie sensor te lanceren om de bruikbaarheid en prestaties van het product aanzienlijk te verbeteren. PIUR zal ook zijn team en gebruikersbestand uitbreiden, zijn huidige focusmarkten Duitsland, Italië, Spanje en Frankrijk laten groeien en zich richten op de eerste verkoop in de Verenigde Staten. PIUR heeft al verschillende distributiepartnerschappen op stapel staan met toonaangevende bedrijven op het gebied van nucleaire geneeskunde en echografie.

"Echografie is een van de belangrijkste diagnostische beeldvormende middelen voor vaat-, schildklier-, buik- en hartziekten. Het is kosteneffectief, heeft geen bijwerkingen en is zeer geschikt voor het in beeld brengen van zachte weefsels en bloedvaten," legt Frederik Bender, CEO van PIUR IMAGING uit. "Als real-time 2D beeldvormingstechniek is echografie echter afhankelijk van de vaardigheid en ervaring van de arts om een nauwkeurige diagnose te verkrijgen op basis van een reeks 2D beelden van driedimensionale organen en structuren. Afhankelijk van de ziekte zijn er grote inter- en intra-observer verschillen, en bestaande oplossingen kunnen geen nauwkeurige volumemetingen berekenen, alleen schattingen."

"Met tUS Infinity biedt PIUR IMAGING een integratie van software in nieuw gebouwde hardware van gevestigde fabrikanten van instrumenten. We zien duidelijke voordelen in dit type add-on technologie, omdat ultrasone technologie wereldwijd geaccepteerd en begrepen wordt. Daarom is de oplossing van PIUR eenvoudig uit te leggen en kunnen gebruikers direct de voordelen zien," zegt Sebastian Gührs, Partner & Head of Investment bij Aescuvest.

"Dit maakt PIUR zeer interessant vanuit het oogpunt van een investeerder: het product voldoet aan de marktvraag. Het bedrijf heeft ook al een aanzienlijk klantenbestand opgebouwd in de DACH-regio, distributie- en samenwerkingsovereenkomsten getekend met gerenommeerde namen op het gebied van echografie en het managementteam heeft een duidelijke visie op de regio's waarin het bedrijf zich wil ontwikkelen," concludeerde Gührs.

Op dit moment plant PIUR zijn uitbreiding naar de VS, waar goedkeuring wordt verwacht tegen het einde van het jaar. Daarnaast mikt het bedrijf de komende maanden op een uitgebreide samenwerking met een toonaangevend farmaceutisch bedrijf en een toonaangevend bedrijf op het gebied van echografie.