Zyxel Networks
Amsterdam, NL, 06 Apr. 2023, 10:13 CEST
Zyxel werkt samen met Lumens aan eenvoudig te implementeren AV over IP-oplossingen

Partnerschap biedt resellers gestroomlijnde AV-integratie via Zyxel-switches en speelt daarmee in op de AV over IP trend

Zyxel werkt samen met Lumens aan eenvoudig te implementeren AV over IP-oplossingen img#1

Zyxel werkt samen met Lumens aan eenvoudig te implementeren AV over IP-oplossingen

Zyxel Networks, toonaangevend leverancier van veilige en cloud-aangedreven netwerkoplossingen, kondigt vandaag aan dat zijn switches volledig zijn gecertificeerd voor gebruik met Lumens Digital Optics Inc. oplossingen. Zyxel is een nieuw partnerschap aangegaan met dit bedrijf dat bekend staat om zijn innovatieve IP-camera's, zenders en mediaprocessoren.

De integratie is een zegen voor VAR's, systeemintegrators en kanaalpartners in de audiovisuele sector en zorgt voor een vereenvoudigde gebruikerservaring, een sterkere beveiliging, een grotere schaalbaarheid en een verbeterde veerkracht van beheerde systemen.

Het Lumens-partnerschap is ontstaan nadat Zyxel in 2020 zijn Networked AV-modus lanceerde om de eenvoud en efficiëntie te verhogen waarmee netwerkpartners AV-systemen kunnen aanbieden op een breed scala aan installaties zonder afbreuk te doen aan de netwerkstreamingprestaties.

Een markttrend op lange termijn
Steven Liang, VP Product Development voor Lumens, geeft aan dat de samenwerking met Zyxel de groeiende vraag naar AV over IP in de markt weerspiegelt. "Als wereldleider in de Pro AV-industrie streeft Lumens ernaar de gebruikers robuuste AV over IP-oplossingen te bieden", aldus Liang. "Het verzenden van AV-signalen over IP-infrastructuren is al realiteit en we verwachten dat het de markt de komende jaren zal domineren. We zijn verheugd over de samenwerking met Zyxel om IP-oplossingen te bieden die veilig, gebruiksvriendelijk en eenvoudig te beheren zijn."

Op maat gemaakte Networked AV-modus voor gestroomlijnd beheer
Installateurs zonder netwerkervaring hebben vaak moeite met de migratie van HDMI-gebaseerde technologie naar netwerkgebaseerde AV vanwege de tientallen protocollen op netwerkswitches. Dat is waar de Networked AV-modus van Zyxel van pas komt: de vereenvoudigde installatiewizard kan in enkele minuten een volledig AV over internet protocol (IP)-netwerk opzetten.

Om de installatie van netwerkswitches voor AV over IP te vereenvoudigen, integreert de gespecialiseerde Networked AV-modus van Zyxel de meest gebruikte functies die nodig zijn om de klus te klaren. Naast de intuïtieve installatiewizard worden informatie over de switchpoort en het systeem, het bandbreedtegebruik en de status van het stroomverbruik grafisch weergegeven op één op maat gemaakt dashboard, zodat netwerkbeheerders dit eenvoudig kunnen beheren.

"We zijn vastbesloten om de overgang naar een IP-gebaseerd netwerk zo eenvoudig en efficiënt mogelijk te maken", aldus Peter van der Putten, Head of Channel van Zyxel Benelux. "Onze Networked AV-modus is speciaal ontworpen om complexe AV over IP om te zetten in plug-and-play. Onze samenwerking met netwerk-av-technologieleiders als Lumens helpt klanten de implementatie te stroomlijnen zonder gedoe, zodat ze zich kunnen richten op het leveren van de beste audio- en videodiensten."

De Networked AV-modus van Zyxel is beschikbaar voor XS3800-, GS2220- en XGS2220-serie switches, allemaal verkrijgbaar vanaf firmware v4.70.

Ga voor meer informatie naar: www.zyxel.com.

Overigens heeft Zyxel op het gebied van AV over IP meerdere partners, zoals ATEN en Wyrestorm.