Ebury
Amsterdam, NL, 16 Mar. 2023, 10:14 CEST
Ebury vergroot FX-dekking met toevoeging van zeventien extra exotische valuta

Liefdadigheidsinstellingen en NGO’s ervaren de voordelen van nieuwe FX-oplossing

Ebury vergroot FX-dekking met toevoeging van zeventien extra exotische valuta img#1

Ebury vergroot FX-dekking met toevoeging van zeventien extra exotische valuta

Ebury, wereldwijde financiële dienstverlener en een van Europa's toonaangevende fintechs, heeft haar online platform mogelijkheden uitgebreid met nog eens zeventien exotische valuta. De volgende valuta, die verhandeld kunnen worden tegen EUR, GBP en USD, zijn nu beschikbaar op Ebury's online platform (EBO): Ethiopische Birr, Ghanese Cedi, Keniaanse Shilling, Malagasi Ariary, Malawische Kwacha, Mozambikaanse metical, Rwandese frank, Sierra Leoonse leone, Tanzaniaanse shilling, Oegandese shilling, Centraal-Afrikaanse frank, Zambiaanse kwacha, Namibische dollar, Papoea-Nieuw-Guinea kina, West-Afrikaanse frank, Zuid-Afrikaanse rand en Nepalese roepie.

Meer flexibiliteit
Met de uitbreiding van Ebury’s exotische valutamogelijkheden versterkt de organisatie haar positie als een van de toonaangevende aanbieders van FX-oplossingen. Dit betekent dat klanten – waaronder liefdadigheidsinstellingen en NGO's – de voordelen zullen ervaren van scherpe wisselkoersen en de mogelijkheid om spottransacties voor deze valuta naadloos en rechtstreeks op EBO te boeken. De uitbreiding van het online platform stelt klanten in staat om 24/7 te kunnen handelen, zonder dat er tussenkomst van accountmanagers nodig is. Dit levert klanten meer flexibiliteit en controle op.

“We zijn blij met deze verdere uitbreiding van ons online platform, die ons in staat stelt om onze positie als marktleider op dit vlak nog verder te versterken,” zegt Michel Post, managing director Nederland, bij Ebury. “Met name goede doelen en NGO's hebben behoefte aan gespecialiseerde oplossingen die voorkomen dat zij hoge conversie- en transactiekosten, evenals volatiliteit op valutamarkten ondervinden. Deze groep heeft juist behoefte aan aanbieders die een breed scala aan exotische valuta kunnen bieden, waardoor zij hun activiteiten zo efficiënt mogelijk in kunnen richten en zo hun bijdragen in deze landen maximaliseren. De sector heeft lange tijd te maken gehad met uitdagingen om effectief geld naar het buitenland te sturen om fondsenwerving te vergroten. Het is fijn dat we hen hierin nog beter kunnen ondersteunen.”Tags