LANCOM Systems
Aken, DE, 28 Feb. 2023, 13:22 CEST
LANCOM kondigt nieuwe 1800-serie routers aan

Gigabit-routers met hoge bandbreedte en optioneel SD-WAN

LANCOM 1800EFW img#1
LANCOM 1800EFW
LANCOM 1800EF img#2

LANCOM kondigt nieuwe 1800-serie routers aan

LANCOM Systems, de Duitse netwerk- en securityspecialist, introduceert zijn nieuwe serie zakelijke gigabit-routers. Met de routers kunnen hoogwaardige VPN-verbindingen met hoge beschikbaarheid tussen vestigingen tot stand worden gebracht via glasvezel en kabel. De nieuwe 1800-serie is verkrijgbaar in twee modellen: De LANCOM 1800EF maakt een directe en indirecte verbinding met glasvezelaansluitingen (FTTH) mogelijk, terwijl het zustermodel, de LANCOM 1800EFW daarnaast ook snelle dual-band WLAN (Wi-Fi 6) biedt. Beide modellen bieden optioneel een hoge mate van geautomatiseerde werking door middel van SD-WAN via de LANCOM Management Cloud.

De LANCOM 1800EF beschikt over een geïntegreerde SFP-poort voor een directe aansluiting op een glasvezelaansluiting (FTTH) met behulp van een apart verkrijgbare SFP-module (GPON/AON). Daarnaast biedt deze de grootst mogelijke flexibiliteit voor aansluiting op externe modems via de aanwezige Gigabit Ethernet poorten.

De snelle dual-band WLAN (Wi-Fi 6) module van de LANCOM 1800EFW met 2 x 2 multi-user MIMO in de downlink en uplink zorgt voor een betrouwbare integratie van draadloze apparaten in het network via zowel de 5 GHz- als de 2,4 GHz-band. De Wi-Fi 6-technologie maakt transmissiesnelheden mogelijk tot 1.200 Mbps op 5 GHz en gelijktijdig tot 575 Mbps op 2,4 GHz.

Dankzij maximale bandbreedte en effectieve load balancing kunnen alle apparaten van de nieuwe LANCOM Gigabit Router-serie tot vier internetverbindingen tegelijkertijd gebruiken. Door gebruik te maken van Advanced Routing and Forwarding (ARF) met maximaal 16 geïsoleerde en onafhankelijk gerouteerde IP-contexten routeren zij alle IP-toepassingen efficiënt via één centrale router terwijl de verschillende communicatiekanalen veilig van elkaar gescheiden blijven. De vijf (optioneel 25) geïntegreerde IPSec VPN-kanalen bieden sterke encryptie voor de veilige verbinding van mobiele werkstations en de bescherming van interne bedrijfsdata.

Aanzienlijk vereenvoudigde configuratie met SD-WAN
In combinatie met de LANCOM Management Cloud (LMC) bieden de SD-WAN gateways verschillende mogelijkheden voor het geautomatiseerd opzetten van veilige VPN-verbindingen (Auto-VPN) tussen vestigingen, inclusief netwerkvirtualisatie. High Scalability VPN (HSVPN) en Advanced Mesh VPN zorgen voor schaalbaarheid en efficiëntie in scenario's met veel vestigingen en toepassingen. Als er meerdere WAN-verbindingen beschikbaar zijn, werken deze bovendien automatisch in de actieve/actieve modus (Load Balancing) waarbij de totale beschikbare bandbreedte toeneemt. Met Dynamic Path Selection en Dynamic Traffic Steering worden toepassingen ook dynamisch via de beste verbinding geleid.

Netwerkbeveiliging “made in Germany”
De LANCOM 1800-serie is voorzien van een Stateful Inspection Firewall waarmee het gehele netwerk wordt beschermd. Met functies als Intrusion Prevention en Denial of Service Protection zorgen de apparaten voor een optimale bescherming zodat alle data in het netwerk veilig is.

De ontwikkeling van de software en hardware bij LANCOM Systems, evenals de productie, zijn overwegend gevestigd in Duitsland, alsook de hosting van het netwerkbeheer. LANCOM besteedt bijzondere aandacht aan de betrouwbaarheid en veiligheid van zijn producten. Het bedrijf garandeert dat zijn producten vrij zijn van backdoors en is houder van het vertrouwensmerk "IT Security made in Germany" een initiatief van het Duitse Ministerie van Economische Zaken.

BSI IT-veiligheidskeurmerk
Met het BSI IT-veiligheidskeurmerk krijgen consumenten meer transparantie en bescherming bij het kiezen van een router. Met dit keurmerk worden digitale producten aangeduid waarvan fabrikanten of dienstverleners garanderen dat zij voldoen aan de veiligheidseisen van het Duitse bureau voor informatiebeveiliging (BSI). Dit biedt een praktische manier voor consumenten om zeker te zijn van de beveiligingskenmerken van het product voordat ze kopen. LANCOM Systems is de eerste fabrikant van breedbandrouters die een reeks producten mag voorzien van het BSI IT- veiligheidskeurmerk. Ook de routers van de nieuwe 1800-serie behoren hiertoe.

De LANCOM 1800EF is per direct verkrijgbaar voor 709 euro (exclusief BTW) en de LANCOM 1800EFW voor 949 euro (exclusief BTW). De 1G glasvezelmodule LANCOM SFP-AON-1 is verkrijgbaar voor 119 euro, de GPON-variant LANCOM SFP-GPON-1 voor 159 euro (exclusief BTW).

Meer informatie is beschikbaar op de website van LANCOM Systems.