hoaloha
Den Haag, NL, 10 Feb. 2023, 10:37 CEST
Ontmoetingsapp Hoaloha maakt mensen leren kennen weer leuk en laagdrempeling

Met de lancering van OntmoetingsApp hoaloha denken oprichters Patrick, Daan & Welmoet het leren kennen van nieuwe mensen eenvoudig en leuk te maken.

Ontmoetingsapp Hoaloha maakt mensen leren kennen weer leuk en laagdrempeling img#1
Ontmoetingsapp Hoaloha maakt mensen leren kennen weer leuk en laagdrempeling img#2Ontmoetingsapp Hoaloha maakt mensen leren kennen weer leuk en laagdrempeling img#3Ontmoetingsapp Hoaloha maakt mensen leren kennen weer leuk en laagdrempeling img#4Ontmoetingsapp Hoaloha maakt mensen leren kennen weer leuk en laagdrempeling img#5

Ontmoetingsapp Hoaloha maakt mensen leren kennen weer leuk en laagdrempeling

Met de lancering van OntmoetingsApp hoaloha denken oprichters Patrick, Daan & Welmoet het leren kennen van nieuwe mensen eenvoudig en leuk te maken. De app voorziet in de behoefte van iedereen die op zoek is naar nieuwe contacten.

Door mensen met elkaar te matchen, op basis van wat ze leuk vinden om te doen, zijn contacten snel gelegd. Een eenvoudig menu leidt gebruikers binnen een paar minuten naar een profiel waar voorkeuren qua doel: wil je vrienden worden, ben je op zoek naar een relatie of beide? Qua fysieke afstand: hoe ver ben je bereid te reizen om elkaar te zien? Maar natuurlijk ook qua leeftijd en geslacht.

Veiligheid & privacy zijn essentieel in de huidige wereld
Belangrijk in de app is de privacy van de gebruikers. Als je eenmaal de match hebt bevestigd, dan kan je, zonder je identiteit of telefoonnummer prijs te geven, met elkaar appen en videobellen. Daarnaast zitten er verschillende veiligheidsfeatures in de app. Elke gebruiker kan bijvoorbeeld zijn identiteit verifiëren, door middel van een online identificatietraject. Met die verificatie bevestigt hoaloha dat je inderdaad bent (man, vrouw of anders, leeftijdscategorie & woonprovincie) wie je zegt dat je bent. Uiteraard worden jouw echte gegevens nooit met andere gebruikers gedeeld.

“We merkten dat het voor jonge mensen steeds ingewikkelder werd om nieuwe vrienden te maken. Periodes van isolatie, gecombineerd met een sociaal leven dat vooral vanuit huis plaatsvond bood niet echt ruimte om nieuwe mensen te leren kennen. Die periode is nog niet voorbij. Spontane ontmoetingen zijn een zeldzaamheid geworden en niet iedereen houdt van datingapps waar uiterlijk en vluchtigheid de hoofdrol spelen”, legt Welmoet uit.

‘Voor ons was dat de aanleiding om een ander concept te bedenken om mensen te ontmoeten. Als je je dan niet thuis voelt in een swipe wereld, of je zoekt gewoon een nieuwe vriend om leuke dingen mee te doen, dan waren je mogelijkheden beperkt. Steeds meer mensen verdwenen dan ook in een digitale wereld, maar wel thuis op de bank. Niets mis mee natuurlijk”, zegt Patrick, “maar als je andere ambities hebt, dan is dat niet elke dag leuk”.

“We zijn de app gestart met een idealistisch oogpunt, namelijk het samenbrengen van mensen. Wij krijgen alle drie energie van andere mensen, dat gunnen we iedereen. Met onze app heb je dat zo voor elkaar. Of je nou van bowlen houdt of liever naar een voetbalwedstrijd gaat, met hoaloha is het eenvoudig om gelijkgestemden te vinden. Voor je het weet heb je een hele kring aan nieuwe contacten die ook graag afspreken om iets leuks te gaan doen”, vertelt Daan enthousiast.

Tijdens de testperiode is het gebruik van de app gratis
Omdat de app net pas wordt gelanceerd zijn er nog een beperkt aantal gebruikers. “Dat is natuurlijk een kip en het ei-verhaal”, legt Patrick uit, “daarom hebben we besloten dat de mensen die zich nu aanmelden de app een jaar lang gratis mogen gebruiken, om de app te laten groeien, maar ook te testen. Je krijgt dus zo nu en dan wel een wat vragen die we graag hebben dat je beantwoord. Als je er dus vroeg bij bent vragen we wel een om beetje geduld, maar je hebt natuurlijk wel het voordeel dat je niets hoeft te betalen. De code om de app gratis te downloaden en een jaar te gebruiken vind je op onze website www.hoaloha.nl

Over hoaloha
Het woord hoaloha staat voor beste vriend in het Hawaiiaans. Tech startup hoaloha, gevestigd in Nederland en opgericht in 2022 door Patrick, Daan & Welmoet, streeft vriendschap na in de vorm van een laagdrempelige ontmoetingsapp voor iedereen waar veiligheid, privacy en samenkomen centraal staan.

Waar vind je hoaloha?
Natuurlijk heeft hoaloha een website met informatie, maar onze functionaliteit zit alleen in de app. Dat is veiliger, maar ook een stuk makkelijker!

Website: www.hoaloha.nl
Apple Store: https://apps.apple.com/nl/app/hoaloha/id1607473514
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.theothercompany.hoaloha