Schneider Electric
Hoofddorp, NL, 01 Dec. 2022, 09:32 CEST
Terra Cloud en Schneider Electric bundelen krachten om datacenters sneller te verduurzamen

Schneider Electric™, de leider in digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, kondigt vandaag de uitbreiding vanhet strategische partnership met Terra Cloud (Wortmann AG),

Terra Cloud en Schneider Electric bundelen krachten om datacenters sneller te verduurzamen img#1

Terra Cloud en Schneider Electric bundelen krachten om datacenters sneller te verduurzamen

Schneider Electric™, de leider in digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, kondigt vandaag de uitbreiding vanhet strategische partnership met Terra Cloud (Wortmann AG), een van de belangrijkste regionale colocatie datacenteroperators in Duitsland, aan om duurzaamheidsinspanningen te versnellen.

Tot nu toe heeft Terra Cloud gebruik gemaakt van een kant-en-klare oplossing uit het EcoStruxure for Data Centers-portfolio van Schneider Electric, waarmee het bedrijf de energie-efficiëntie op zijn campus verbetert. Als onderdeel van zijn net zero-strategie is het plan om over te stappen op 100% hernieuwbare energie, geleverd door wind- en zonne-energie. Daarnaast gaat het bedrijf de voordelen van vloeistofkoeling op chassisniveau testen in een nieuw proof-of-concept.

  • Toonaangevende Duitse exploitant van colocatie-datacenters werkt samen met Schneider Electric om met een nieuwe, geïntegreerde strategie de net zero-verplichtingen versneld na te komen
  • Ter ondersteuning van zijn ambities maakt het bedrijf gebruik van Schneider Electric's EcoStruxure for Data Centers, inclusief racks, PDU, MV en LV, Galaxy VL Lithium-Ion UPS, free-air cooling, DCIM en BMS
  • De toekomstige strategie omvat plannen om over te stappen op 100% hernieuwbare energie uit wind- en zonne-energie en het bouwen van een innovatief proof-of-concept voor vloeistofkoelingEen lokale leider
Terra Cloud, onderdeel van Wortmann AG, exploiteert een uiterst veerkrachtig en storingsbestendig datacenter van 5 MW in Hüllhorst, Noordwest-Duitsland. Zijn faciliteiten leveren een breed scala aan bedrijfskritische diensten aan cloud- en MKB-organisaties, waaronder colocatie en hosting, Infrastructure-as-a-Service (IaaS) en Software-as-a-Service (SaaS), opslag, Disaster Recovery (DR) en back-up.

Door een strategisch partnerschap met Schneider Electric, heeft het een van de meest energie-efficiënte colocatie-datacenters van de regio geïmplementeerd en zag het bedrijf in de afgelopen tien jaar de vraag van zowel partners als klanten naar zijn cloud- en gehoste diensten toenemen. Nu de energiekosten in de hele regio stijgen, ziet het bedrijf een belangrijke kans om de operationele en energie-efficiëntie in zijn datacenter verder te verbeteren. Klanten profiteren traditioneel van een kostenbesparing van 20-30% wanneer zij naar gehoste faciliteiten verhuizen.

Meer efficiëntie en duurzaamheid
Om de hoogste niveaus van veerkracht en efficiëntie te garanderen, was Terra Cloud de eerste colocatieprovider in Europa die de Galaxy VL uninterruptible power supply (UPS) met lithium-ionbatterijen van Schneider Electric inzette - met behulp van de gepatenteerde eConversion-modus voor een efficiëntie van 99% zonder afbreuk te doen aan de beschikbaarheid. Het bedrijf renoveert en recyclet ook de technologie in zijn datacenters, zodat servers en infrastructuurcomponenten voor een tweede leven kunnen worden gebruikt.

Tegenwoordig maakt het bedrijf gebruik van de EcoStruxure for Data Centers-architectuur van Schneider Electric om nog efficiënter te werken. Dit omvat APC NetShelter SX-racks en PDU's, laag- en middenspanningsschakelaars, InRow koeling en Uniflair Chillers, naast EcoStruxure IT Data Center Expert en Data Center Operations DCIM, met een geïntegreerd Building Management System (BMS), voor realtime inzichten en monitoring.

Als onderdeel van zijn nieuwe duurzaamheidsstrategie is het plan om de kracht van onshore wind- en zonne-energie te benutten. Zo stappen ze over van een mix van 80% hernieuwbare en 20% eindige bronnen op 100% hernieuwbare energie. Verder zal het bedrijf in samenwerking met Schneider Electric een proof-of-concept bouwen om de energie-efficiëntie en duurzaamheidsvoordelen van de vloeistofkoeling op chassisniveau te testen.

"Bij Terra Cloud zijn onze kernwaarden altijd gebaseerd geweest op veerkracht, efficiëntie en toonaangevende service. Het is onze plicht om de lat steeds hoger te leggen op het gebied van energie en duurzaamheid", aldus Martin Klein, CEO van Terra Cloud (Wortmann AG). "Door samen te werken met Schneider Electric zullen we het gebruik van vloeistofkoeling testen om een grotere efficiëntie na te streven, en samenwerken met ons lokale ecosysteem om ervoor te zorgen dat onze stroomvoorziening zo betrouwbaar, hernieuwbaar en duurzaam mogelijk is."

"Veerkracht, efficiëntie en duurzaamheid zijn speerpunten van onze industrie geworden en het is van vitaal belang dat we alle mogelijkheden verkennen om net zero te bereiken", aldus Vincent Barro, VP, Secure Power Division, Schneider Electric DACH. "Vanaf het begin hebben we samengewerkt met Terra Cloud om het technische ontwerp en de efficiëntievereisten van hun campus te ondersteunen. We kijken ernaar uit om ons partnerschap verder te ontwikkelen, nu ze deze belangrijke volgende stap zetten op hun duurzaamheidsreis."