Fineqia International Inc.
London, GB, 12 Nov. 2022, 09:52 CEST
Fineqia ziet 7x stijging in investeringswaarde in IDEO CoLab Ventures Fund I; Geen blootstelling aan FTX

Fineqia International Inc. maakt bekend dat de waarde van zijn investering in het IDEO CoLab Distributed Web Offshore Fund 1 LP (het "Fonds") tot 7x de investeringswaarde gestegen is.

Fineqia ziet 7x stijging in investeringswaarde in IDEO CoLab Ventures Fund I; Geen blootstelling aan FTX

Fineqia International Inc. (het "Bedrijf" of "Fineqia") (CSE: FNQ) (OTC: FNQQF) (Frankfurt: FNQA) maakt bekend dat de waarde van zijn investering in het IDEO CoLab Distributed Web Offshore Fund 1 LP (het "Fonds") tot 7x de investeringswaarde gestegen is.

Fineqia nam in augustus 2019 deel als commanditaire vennoot in het Fonds en de stijging vertegenwoordigt de intrinsieke waarde van het Fonds vanaf de laatst gerapporteerde waarde op 31 maart 2022. De waarde van de oorspronkelijke investeringsverplichting vertegenwoordigt minder dan 3% van Fineqia's marktkapitaal. De voorwaarden van de investering zijn vertrouwelijk.

Het technologiefonds wordt ondersteund door het internationale ontwerpbedrijf IDEO dat bekend staat om zijn iconische ontwerpen zoals de eerste computermuis van Apple, Avanta Ventures (de durfkapitaaltak van CSAA Insurance Group) en de Koreaanse GS Group. Executives van grote technologiebedrijven zoals IDEO, Coinbase, Twitter en Fortress hebben ook in het Fonds geïnvesteerd.

IDEO CoLab heeft geïnvesteerd in en geholpen bij het laten groeien van 41 blockchain- en cryptostart-ups. Enkele van deze start-ups zijn het blockchain-gamingplatform Forte, het digitale handelsplatform FalconX en Handshake, een gedecentraliseerde naamgevings- en certificeringsinstantie.

"IDEO CoLab heeft Fineqia geholpen enkele van 's werelds meest innovatieve ondernemers te ondersteunen, vooral in de blockchain-industrie", aldus Fineqia's CEO Bundeep Singh Rangar. "Het Fonds helpt ons ook toegang te krijgen tot unieke co-investeringsmogelijkheden."

Fineqia maakte in oktober 2021 gebruik van een co-investering in het blockchain-gamingplatform Forte, samen met andere commanditaire vennoten in IDEO CoLab's Venture Fund. Investeerders in Forte zijn onder meer Andreessen Horowitz, Battery Ventures, Canaan Partners en Griffin Gaming Partners.

De investering in IDEO CoLab is in lijn met de strategie van het Bedrijf om te investeren in of het overnemen van bedrijven die op blockchain gebaseerde financiële oplossingen ontwikkelen en verspreiden die een aanvulling vormen op de kernactiviteiten van het Bedrijf.

Het Fonds heeft geen directe blootstelling aan Alameda Research, FTX of zijn symbolische FTT, waarvan de waarde recentelijk is gedaald.

Fineqia heeft vanuit zijn balans verschillende investeringen gedaan, waaronder crypto vermogensbeheerder Wave Financial Group LLC. evenals zijn Wave NFT Fund, een op blockchain gebaseerd platform voor activaregistratie en clearing Nivaura Ltd, blockchain-verzekeringsmaatschappij Black Insurance, Forte en Phunware Inc., een enterprise cloudplatform voor de levering van mobiele content voor internationale merken.