Panasonic Group
Amsterdam, NL, 09 Nov. 2022, 10:28 CEST
Mobiele technologie verbetert de productiviteit van heftrucks

Elk magazijn moet bepaalde maatregelen nemen om enerzijds de logistiek te optimaliseren en anderzijds de bedrijfs- en financiële risico's te beperken. Belangrijk daarbij is om complexe taken van professionals die in deze uitdagende omgevin

Door zijn diverse functies kan de FZ-M1 Toughbook het leven van professionals vereenvoudigen en de meest complexe taken in recordtijd uitvoeren. img#1
Door zijn diverse functies kan de FZ-M1 Toughbook het leven van professionals vereenvoudigen en de meest complexe taken in recordtijd uitvoeren.

Mobiele technologie verbetert de productiviteit van heftrucks

Elk magazijn moet bepaalde maatregelen nemen om enerzijds de logistiek te optimaliseren en anderzijds de bedrijfs- en financiële risico's te beperken. Belangrijk daarbij is om complexe taken van professionals die in deze uitdagende omgevingen werken te vereenvoudigen. Digitalisering kan daarbij helpen. Met de juiste hardware en software verbeteren magazijnen de efficiëntie van hun heftruckvloot, wordt stilstand verminderd en wordt waardevolle informatie gegenereerd voor verdere optimalisatie.

Magazijnen zijn uitdagende omgevingen voor computers en tablets, doordat deze dagelijks blootgesteld worden aan stoten, krassen, stof en extreme temperaturen. Zeker in combinatie met transportmiddelen zoals heftrucks is het essentieel om de juiste IT-uitrustingen te kiezen. Robuuste en betrouwbare apparatuur zoals Panasonic Toughbook tablets helpt om de logistiek te optimaliseren. Deze mobiele apparatuur zorgt voor een directe communicatie tussen de backoffice en de werkvloer, waardoor bestuurders in real-time nauwkeurige inventarisberekeningen kunnen maken, gegevens over de voltooiing van opdrachten kunnen terugsturen, real-time updates over wijzigingen in opdrachten en schema's kunnen volgen, alsook tijd en fouten in het auditproces kunnen verminderen. Door te investeren in robuuste apparatuur voorkomen bedrijven talloze reparaties en kosten, waardoor de total cost of ownership uiteindelijk lager uitkomt dan met reguliere apparaten.

In veel magazijnen worden heftrucks zowel binnen als buiten gebruikt. Daarom is de Toughbook voorzien van een all-weather cover voor de heftruck docking unit. Hiernaast is het voor veel magazijnen ook een uitdaging om de verbinding tussen het apparaat en de bedrijfssystemen in stand te houden terwijl de werknemers zich door het magazijn en de laadruimten verplaatsen. De speciale antennes van de Toughbook-apparaten bieden een oplossing voor deze uitdagingen, waardoor de productiviteit niet te lijden heeft onder de lagere connectiviteit in sommige gebieden in magazijnen.

Flexibele docking in plaats van vaste mobiele computerapparatuur op heftrucks is ook een belangrijke productiviteitsverhogende factor. “Wanneer een heftruck met een vaste computer onderhoud nodig heeft, is ook de computer niet te gebruiken. Bij onderhoud van vaste computers geldt dat de heftruck buiten gebruik wordt gesteld totdat de werkzaamheden afgerond zijn. Met een flexibele dockingoplossing blijft de hardware bruikbaar voor zowel heftruckpersoneel als de andere magazijnmedewerkers,” vertelt Brecht Dhooge van Panasonic Mobile Business Division.

Om ervoor te zorgen dat potentiële problemen snel worden geïdentificeerd en aangepakt, biedt Panasonic ook Smart Essentials. Deze omvatten drie diensten: Smart Service voor een beter begrip van de apparatuur en diagnose van problemen die de prestaties en productiviteit beïnvloeden; Smart Battery Monitor om de status van de batterij 24/7 te bewaken, met automatische waarschuwingen wanneer de batterijduur afneemt zodat er tijd is om te handelen en de werkzaamheden voort te zetten; Smart Device Monitor om essentiële informatie over de locatie van het apparaat, de gebruikerservaring inclusief valdetectie en het gebruiksgedrag te loggen.

“Door zijn diverse functies kan de FZ-M1 Toughbook het leven van professionals vereenvoudigen en de meest complexe taken in recordtijd uitvoeren. De Toughbook FZ-M1 voldoet qua gebruiksgemak, technologie, functionaliteit en prestaties in hoge mate aan de hoge eisen van de industrie,” besluit Dhooge.

Voor meer informatie: www.toughbook.nl