Intel
Amsterdam, NL, 29 Sep. 2022, 13:17 CEST
Intel versnelt innovatie voor developers met open, software-first benadering

Geeft developers kant-en-klare oplossingen voor AI, security, quantum computing en meer.

Intel versnelt innovatie voor developers met open, software-first benadering img#1

Intel versnelt innovatie voor developers met open, software-first benadering

Op dag 2 van Intel Innovation illustreerde Intel hoe zijn inspanningen en investeringen om een open ecosysteem te bevorderen de innovatie in de gemeenschap katalyseren, van silicium tot systemen tot apps en op alle niveaus van de softwarestack.

Via een groeiend aanbod van platforms, tools en oplossingen is Intel gericht op het helpen van developers om productiever te worden en beter in staat om hun potentieel voor positief maatschappelijk welzijn te realiseren. Het bedrijf introduceerde nieuwe tools om developers te ondersteunen bij AI, security en quantum computing, en kondigde de eerste klanten aan van zijn nieuwe Project Amber attestatiedienst.

Greg Lavender, Chief Technology Officer bij Intel: "We maken onze software-first strategie waar door een open ecosysteem mogelijk te maken dat ons in staat stelt om collectief en continu te innoveren. We zijn toegewijde leden van de developersgemeenschap en onze breedte en diepte van hardware- en software-assets faciliteren de schaalvergroting van mogelijkheden voor iedereen door co-innovatie en samenwerking."

  • Intel introduceert verschillende nieuwe diensten en tools om developers te helpen de time-to-market te verkorten en de prestaties en beveiliging te verbeteren. Blijft de belofte van open ecosystemen, keuze in oplossingen en een fundament van vertrouwen waarmaken.
  • Intel heeft het momentum van de open oneAPI-specificatie gedeeld. Deze specificatie wordt beheerd door Codeplay, een dochteronderneming van Intel.
  • Leidos is een van de eerste bedrijven die Intels aanstaande Project Amber attestatiedienst gaat testen.
  • Intel en Red Hat introduceerden een gezamenlijke oplossing die Intels AI-portfolio combineert met Red Hat OpenShift Data Science, naast een gezamenlijk AI- en edge developer programma.
  • De nieuwe Intel Quantum SDK is ontworpen om developers te helpen leren hoe ze quantum algoritmes kunnen programmeren en een interface kunnen maken met Intel's quantum computing stack.
  • Intel heeft drie nieuwe AI-referentiekits uitgebracht - gericht op gebruikscases in de gezondheidszorg - die zich aansluiten bij de eerste vier kits die in juli zijn uitgebracht.