Autodesk
Amsterdam, NL, 28 Sep. 2022, 06:43 CEST
Modelgebaseerde workflows, Reality Capture en uitgebreide bestandsondersteuning in Autodesk Construction Cloud maken BIM waardevoller voor b

Stakeholders van projecten hebben nu in minder stappen toegang tot cruciale modeldata; krachtige nieuwe functies bieden meer controle over kosten- en planningsbeheer

Modelgebaseerde workflows, Reality Capture en uitgebreide bestandsondersteuning in Autodesk Construction Cloud maken BIM waardevoller voor b img#1

Modelgebaseerde workflows, Reality Capture en uitgebreide bestandsondersteuning in Autodesk Construction Cloud maken BIM waardevoller voor b

Autodesk, Inc. (NASDAQ: ADSK) heeft vandaag een reeks nieuwe functionaliteiten aangekondigd voor Autodesk Construction Cloud, waarmee het voor bouwprojectteams eenvoudiger wordt om BIM te gebruiken en de waarde ervan te maximaliseren. De verbeteringen bieden alle betrokken partijen toegang tot relevante projectdata en informatie, zodat teamleden hun workflows kunnen vereenvoudigen en sneller cruciale beslissingen kunnen nemen. Ook kondigde het bedrijf belangrijke verbeteringen aan van de functionaliteiten voor planning- en kostenbeheer binnen Autodesk Build, bedoeld om klanten te helpen bouwprojecten op tijd en binnen budget op te leveren.

Door de verbeteringen binnen Autodesk Construction Cloud krijgen bouwteams direct toegang tot BIM-data en kunnen ze er gemakkelijker mee werken, zodat stakeholders data van een digitaal model kunnen gebruiken om potentiële impact op projecten te identificeren, efficiënter te werken en betere beslissingen te nemen. Enkele verbeteringen zijn:

  • Model-Based Workflows in Assets – Assets in Autodesk Build worden nu in kaart gebracht en gevisualiseerd in 3D met behulp van het nieuwste design model, waardoor teams worden voorzien van actuele asset tracking. Dit helpt fouten te voorkomen die ontstaan door verouderde data en maakt het eenvoudiger om assets te koppelen aan RFI's, Submittals, Issues, Schedule en andere workflows.
  • Model Property Breakdown – Omvangrijke ontwerpbestanden kunnen nu worden opgedeeld in kleinere bestanden door aangepaste weergaven te maken van modellen. Om een eenvoudiger en gemakkelijk te delen weergave van het model te creëren kunnen klanten nu eenvoudig elementen selecteren of deselecteren. Model Property Breakdown zal beschikbaar zijn in Autodesk Build, Autodesk BIM Collaborate en Autodesk Docs.
  • Publish to the Field – Virtual Design & Construction-teams kunnen nu in Autodesk BIM Collaborate met behulp van een mobiel device ad-hoc views creëren en delen plus modellen accorderen met stakeholders, zonder Autodesk BIM Collaborate te verlaten. In combinatie met Model Property Breakdown elimineren deze tools handmatige stappen, vereenvoudigen ze modeldata voor de bouwplaats en besparen ze tijd voor het hele project. Publish to the Field is momenteel beschikbaar in open bèta.
  • Uitgebreide bestandsondersteuning voor mobiel – Gebruikers kunnen nu ook hun mobiele app op de bouwplaats gebruiken en werken met een uitgebreide lijst van ondersteunde 2D- en 3D- design file types, waaronder DWG's en 2D RVT's.

"Design bestanden zitten boordevol essentiële data, maar elke projectbelanghebbende heeft iets anders nodig van het model", zegt Ilai Rotbaein, senior director, onderzoek en ontwikkeling, Autodesk Construction Solutions. "De verbeteringen die we aankondigden, maken het eenvoudiger om toegang te krijgen tot modeldata, elimineren onnodige stappen en zorgen ervoor dat de meest recente informatie direct in handen komt van degenen die deze nodig hebben, of ze zich nu op kantoor of op de bouwplaats bevinden. Autodesk stelt onze klanten in staat om ontwerp en bouw echt met elkaar te verbinden en nauwe samenwerking gedurende de hele duur van het project te stimuleren."