Panasonic
‘s-Hertogenbosch, NL, 14 Sep. 2022, 11:56 CEST
Panasonic introduceert Toughbook N1 Tactical: een robuuste Android handheld voor defensie

Een ideale draagbare handheld voor situational awareness-toepassingen, communicatie en dronebesturing tijdens militaire operaties

Panasonic introduceert Toughbook N1 Tactical: een robuuste Android handheld voor defensie img#1

Panasonic introduceert Toughbook N1 Tactical: een robuuste Android handheld voor defensie

Panasonic introduceert vandaag de Toughbook N1 Tactical, een variant op zijn robuuste Android handheld-toestel dat speciaal is ontworpen voor defensie en politiediensten. Tactische teams en gespecialiseerde agenten hebben de meest betrouwbare toestellen nodig voor planning, situational awareness (SA) en het uitvoeren van opdrachten. De Toughbook N1 Tactical is een next-generation handheld die speciaal voor extreme omstandigheden is ontwikkeld en die gebruikmaakt van SA-toepassingen zoals ATAK.

De Toughbook N1 Tactical is geschikt voor gebruik in de meest veeleisende omgevingen en is een fully rugged handheld computer met een IP68 rating tegen stof en water. De handheld is ontworpen volgens MIL-STD-810G normen; daarmee is hij bestand tegen extreme temperaturen en trillingen en voldoet hij aan de NIAP-criteria [1]. Het 4,7" daylight readable 550 cd/m² antireflecterende scherm is voorzien van een regensensor en een handschoenaanraakmodus, waardoor het display onder alle omstandigheden leesbaar en bruikbaar blijft.

Acht programmeerbare snelstarttoetsen maken het starten van en schakelen tussen toepassingen snel en eenvoudig. Het apparaat gaat maar liefst 12 uur mee op één lading en de accu kan verwisseld worden zonder dat het apparaat uitvalt. Het toestel draait op het Android 11 besturingssysteem, waarmee het profiteert van langdurige beveiligingsupdates, en kan worden gebruikt met Panasonic COMPASS, de krachtige implementatie-, ondersteuning- en monitoringtool voor Android. Met zijn Qualcomm Octa Core-processor en 4 GB RAM en 64 GB Flash-opslag is het toestel perfect uitgerust om alle toepassingen voor teams op het terrein te ondersteunen.

"Wij zijn zeer verheugd over de lancering van dit nieuwe, robuuste, tactische apparaat voor onze klanten bij defensie en bij de openbare veiligheidsdiensten. Door het aanbieden van langetermijnservice en -ondersteuning, alsmede een uitgebreid ecosysteem aan accessoires, zijn wij ervan overtuigd dat wij de ideale partner vormen voor onze klanten die het zich niet kunnen permitteren dat hun toestellen het laten afweten tijdens hun dienst," zegt Peter Thomas, Vertical Strategy Manager, Public Sector Europe at Panasonic Mobile Solutions Business.

De Toughbook N1 Tactical is verkrijgbaar vanaf september 2022. Voor meer informatie, ga naar: www.toughbook.nl.