Rijnsburg , NL, 25 Jul. 2012, 12:46 CEST
HomeWizard geeft notificatie op iPhone bij een hoge zonkracht

HomeWizard BV komt deze zomer met de mogelijkheid om push-notificaties te sturen naar een iPhone of iPad bij een hoge zonkracht. Een eigen UV-sensor, die overal geplaatst kan worden, meet de actuele en lokale zonkracht.

HomeWizard geeft notificatie op iPhone bij een hoge zonkracht

HomeWizard BV komt deze zomer met de mogelijkheid om push-notificaties te sturen naar een iPhone of iPad bij een hoge zonkracht. Een eigen UV-sensor, die overal geplaatst kan worden, meet de actuele en lokale zonkracht. Bij het overschrijven van een vooraf in te stellen UV-waarde, waarschuwt de HomeWizard app de gebruiker met een push-notificatie. Zo kan er tijdig ingesmeerd worden, of kun je snel de schaduw opzoeken.

Het RIVM waarschuwde eerder vandaag voor een hoge zonkracht, wat een zeer grote kans op verbranding met zich mee brengt. Lakse zonaanbidders lopen een verhoogd risico op huidkanker, zeker doordat een verbrandde huid pas na enkele uren zichtbaar kan zijn. Met de HomeWizard zonkracht notificatie worden mensen op hun eigen smartphone direct op de hoogte gesteld. Dit draagt bij aan een grotere bewustwording van de gevaren van zon, die door de KWF kankerbestrijding nog steeds worden gezien als oorzaak van het toenemende aantal huidkanker gevallen.

Doordat HomeWizard met bestaande apparatuur samenwerkt, worden diverse UV-sensoren al ondersteund*. Zo is het voor iedereen die al een UV-sensor heeft, mogelijk om deze via de HomeWizard aan de iPhone te koppelen en een notificatie te ontvangen. Een HomeWizard starterkit kost 239,- Euro en een HomeWizard weatherkit 298,- Euro. Bij de laatste zit naast een UV-sensor ook een regen-, wind-, en thermometer.

*Voor meer informatie: www.homewizard.nl