Rad Power Bike
Utrecht, NL, 11 Aug. 2022, 10:29 CEST
Uitvouwen en eropuit trekken: Rad Power Bikes biedt de ideale combinatie van compact design

De nieuwe RadExpand 5 elektrische vouwfiets van Rad Power Bikes uit de VS.

Uitvouwen en eropuit trekken: Rad Power Bikes biedt de ideale combinatie van compact design img#1

Uitvouwen en eropuit trekken: Rad Power Bikes biedt de ideale combinatie van compact design

Rad Power Bikes laat zien dat fietsers niet langer hoeven te kiezen tussen flexibiliteit en fietsplezier met de nieuwe RadExpand 5 elektrische vouwfiets. Het innovatieve ontwerp van de Amerikaanse fabrikant Rad Power Bikes combineert het comfort van een elektrische fatbike met de compactheid van een vouwfiets en opent daarmee nieuwe wegen.

De kameleon die zich snel en makkelijk ontvouwt
Rad Power Bikes™ , Noord-Amerika’s grootste e-bike fabrikant, introduceert de nieuwste toevoeging aan zijn groeiende line-up van e-bikes: de RadExpand 5. Het innovatieve concept is eenvoudig maar tevens verfijnd tot in de kleinste details. Met de RadExpand 5 hebben de ingenieurs en ontwerpers van Rad Power Bikes een vouwfiets met een e-bike gecombineerd en daarmee een hybride concept gecreëerd met het beste uit beide werelden. Dankzij zijn ontwerp en technische innovaties is de RadExpand 5 een perfect alternatief voor conventionele vouwfietsen en e-bikes. Nog niet eerder werd reizen en elektrisch fietsen zo gemakkelijk gecombineerd. De RadExpand 5 is sinds kort ook beschikbaar in Nederland voor € 1.499.

Geen compromissen in fietsplezier
De RadExpand 5 voldoet boven alle verwachtingen van een conventionele e-bike.

Een van de meest opvallende kenmerken zijn de extra brede 4-inch banden die zorgen voor meer stabiliteit en zekerheid. De RadExpand 5 biedt optimale grip en fietsplezier op zowel asfalt- als onverharde wegen. Zo blijft het fietsplezier ook tijdens langere ritten onverminderd. Het zadel draagt bij aan een gezonde zithouding en comfortabele fietservaring, waardoor je zelfs op langere afstanden vergeet dat je eigenlijk op een vouwfiets zit. Ook aan de veiligheid op de weg is gedacht. De heldere verlichting gaat automatisch aan zodra je de fiets start, wat zorgt voor meer zichtbaarheid in alle weersomstandigheden.

Deze extra zichtbaarheid geeft de fietser een goed en vertrouwd gevoel en toont tevens de aandacht voor detail in de ontwikkeling van deze e-bike.

De RadExpand 5 wordt geleverd met een bagagedrager voor ladingen tot 25kg. Het totale draagvermogen van de e-bike is 125kg. Of je nu wekelijkse boodschappen vervoert, of een opblaasbare kano meeneemt over onbegaanbare weggetjes, bijna niets is te zwaar voor deze vouwbare en elektrische pakezel.

Weinig ruimte nodig en meer mogelijkheden
Het sleutelwoord voor de RadExpand 5 is flexibiliteit. Het stuur is verstelbaar, wat fietsers een ergonomische fietshouding en gezonde rijervaring biedt. Daarnaast zorgen de scharnieren aan het stuur en in het midden van de e-bike dat de fiets compact en handzaam kan worden opgevouwen. En daar begint het echte plezier: dankzij zijn kleine formaat past de RadExpand 5 opgevouwen in iedere kofferbak enis gemakkelijk mee te nemen in het openbaar vervoer.

Zo biedt de RadExpand 5 onbegrensde vrijheid om reizen en fietsen te combineren. Het robuuste ontwerp maakt de e-bike geschikt voor meer dan alleen korte fietstochten. Eenmaal opgevouwen past de e-bike in een auto, bus, trein of boot. Zo is hij niet alleen ideaal voor dagelijks verkeer, maar ook voor vakanties of lange tochten in het weekend. Met de RadExpand 5 wordt elke route een moeiteloze rit.

Over Rad Power Bikes™
Over Rad Power Bikes™: Rad Power Bikes is het grootste ebike merk in Noord-Amerika, met een community van meer dan 460.000 rijders in meer dan 30 landen en duizenden zakelijke klanten. Het wereldwijde consumentenbedrijf werd opgericht in 2007 en beschikt over een volledig assortiment betaalbare e-bikes en accessoires die de manier veranderen waarop mensen en goederen zich verplaatsen. Het wereldwijde team van gepassioneerde ebike enthousiastelingen creëert producten en diensten die speciaal voor dat doel gemaakt zijn, of dat nu voor woon-werk verkeer, avontuur, bezorging of het vervoeren van kinderen is. Het bedrijf ontwerpt al zijn producten in eigen huis in zijn hoofdkwartier in Seattle en heeft internationale kantoren in Vancouver, Brits Columbia, Utrecht, Nederland, en heeft teams in Shanghai, China en Taipei, Taiwan. Het bedrijf heeft 10 Rad Retail Stores en breidt zich snel uit om fietsers in de hele V.S., Canada en Europa te bedienen. Erkend door TIME, Fast Company, en INC. als een van de meest innovatieve en invloedrijke bedrijven in 2021, is Rad Power Bikes op een missie om een wereld te bouwen waarin vervoer energie-efficiënt, plezierig en toegankelijk is voor iedereen.