CrowdStrike
Amsterdam, NL, 12 Apr. 2023, 09:48 CEST
CrowdStrike introduceert 's werelds eerste XDR voor IoT om uitgebreide bescherming te bieden aan IoT-assets

Marktleider wordt eerste en enige cybersecuritybedrijf dat preventie-, detectie- en responsmogelijkheden naar IoT- en OT-endpoints brengt

CrowdStrike introduceert 's werelds eerste XDR voor IoT om uitgebreide bescherming te bieden aan IoT-assets img#1

CrowdStrike introduceert 's werelds eerste XDR voor IoT om uitgebreide bescherming te bieden aan IoT-assets

CrowdStrike (NASDAQ: CRWD) introduceert CrowdStrike Falcon Insight for IoT, ‘s werelds eerste en enige EDR/XDR-oplossing voor Extended Internet of Things (XIoT) assets. Het nieuwe aanbod wordt vanaf het CrowdStrike Falcon-platform geleverd en brengt CrowdStrikes gerenommeerde bescherming, detectie en respons naar IoT, OT, medische apparatuur, Industrial IoT en aangesloten apparaten in de hele organisatie. Hierdoor kunnen klanten hun organisatie nu beveiligen met hetzelfde platform voor XIoT, IT-endpoints, cloudworkloads, identiteiten en data.

Volgens Gartner® zal “tegen 2025 zeventig procent van de asset-intensieve bedrijven hun securityfuncties in zowel de bedrijfs- als operationele omgeving hebben geconvergeerd”. Met het samengaan van IT-OT is er behoefte bij securityteams om kritieke infrastructuursystemen te beveiligen. Traditionele IT-beveiligingsoplossingen werken echter niet samen met XIoT-assets, missen context voor effectieve preventie en detectie van bedreigingen en verstoren de bedrijfsvoering. CrowdStrike Falcon Insight for IoT verzamelt en benut asset-specifieke context om een op maat gemaakt XIoT-dreigingspreventiebeleid en detectie met hoge betrouwbaarheid mogelijk te maken. Hierdoor wordt een veilige digitale transformatie van de OT-omgeving mogelijk en worden dreigingen die bedrijven kunnen platleggen beperkt, zonder de activiteiten te verstoren.

Daarnaast levert CrowdStrike Falcon Insight for IoT:

  • Krachtige XIoT-dreigingsdetectie om risico’s te verminderen: Verbeter de bedrijfscontinuïteit aanzienlijk door bedreigingen, zoals ransomware en schadelijke wijzigingen in bestanden, te identificeren door gebruik te maken van asset-specifieke context, zoals apparaattype en OS-versie.
  • Dreigingspreventie op maat zonder afbreuk te doen aan de uptime: Stop bedreigingen bij de bron met CrowdStrikes op AI-gebaseerde bedreigingspreventie. Toegespitste beleidsaanbevelingen voor XIoT-assets zorgen ervoor dat organisaties de systeembelasting beperken en sensorupdates eenvoudig kunnen beheren.
  • Snelle, bewezen respons voor moeilijk te patchen bedrijfsassets: Bedreigingen snel de kop indrukken met geïntegreerde responsacties, zoals host-/process containment en USB-devicecontrole die operationele verstoringen minimaliseren.
  • Interoperabiliteit met bedrijfskritische XIoT-assets: De single lightweight agent van CrowdStrike wordt streng getest en gevalideerd door toonaangevende Industrial Control Systems (ICS) leveranciers voor een vereenvoudigde inzet, interoperabiliteit en veiligheid op bedrijfskritische XIoT-assets.
  • Sterke integraties met CrowdXDR Alliance partners en XIoT-partners: Verbeterde bescherming, detectie en respons met robuuste integraties van CrowdXDR Alliance partners, zoals Claroty, in een gezamenlijke console.

“Met de versnelling van de digitale transformatie van OT worstelen organisaties met security-uitdagingen. Denk aan het stoppen van geavanceerde aanvallen en het omgaan met operationele complexiteit bij het beveiligen van XIoT-middelen in netwerken met ICS”, zegt Michael Sentonas, president van CrowdStrike. “We bevinden ons nu in een unieke positie om de meest prangende zorgen voor organisaties op te lossen met CrowdStrike Falcon Insight for IoT. Dit breidt onze toonaangevende EDR/XDR-mogelijkheden uit naar XIoT-assets om datalekken te stoppen. Hierdoor blijft geen enkele endpoint onbeschermd.”

CrowdStrike Falcon Insight for IoT is algemeen beschikbaar voor klanten.