Slinger BV
Amsterdam, NL, 07 Mar. 2023, 08:00 CEST
Samen rijden naar een stadion of festival is leuker

Naar een stadion of festival? Rij samen en deel de voorpret met gelijkgestemden! Het contact is zo gelegd met Slinger Match. Gratis, groen en gezellig.

De naam Slinger Match zegt alles over het het initiatief img#1
De naam Slinger Match zegt alles over het het initiatief

Samen rijden naar een stadion of festival is leuker

Naar een stadion of festival? Rij samen en deel de voorpret met gelijkgestemden! Het contact is zo gelegd met Slinger Match. Gratis, groen en gezellig.

Initiatiefnemer Marvin Pupping weet uit eigen ervaring dat meerijden met andere bezoekers heel leuk kan zijn: “Je deelt de voorpret met nieuwe mensen die een passie delen voor dezelfde muziek of voetbalclub. En er zijn alleen maar voordelen: je deelt de kosten en het geeft organisaties kansen om het transport naar hun event verder te verduurzamen.”

Festivalseizoen

Een nieuw festivalseizoen staat voor de deur en dat is volgens Pupping hét moment om Slinger Match breder onder de aandacht te brengen. “We werken inmiddels samen met de KNVB, FC Twente, de Johan Cruyff ArenA, de Ziggo Dome, Lowlands, Down The Rabbit Hole, Vrienden van Amstel Live en MOJO. De volgende stap is om een beweging op gang te brengen die samen rijden een logische keuze maakt.”

Duurzaam

De CO2-emissie van festivals en sportevenementen wordt voor 60% tot 85% veroorzaakt door transport. Maar de stoelen in de auto’s van bezoekers zijn slechts voor 50% gevuld. Dat is ook grote organisaties niet ontgaan. Zij zetten goede stappen om te verduurzamen, maar op het rijden van auto’s hebben ze nooit echt grip gehad. Slinger Match helpt bezoekers om elkaar te vinden en te ervaren hoe leuk en logisch het is om bij elkaar in de auto te stappen.

Waar veel groene initiatieven een lange aanloop hebben, met eindeloze vergaderingen, een hoop gedoe en resultaten in de verre toekomst, biedt Slinger Match een simpele oplossing voor vandaag. Precies zoals Pupping het voor ogen heeft: “Als het om klimaat gaat, moeten we meer handelen en minder overleggen. The time is now. En geen radicaal gedram, de groene keuze is in dit geval alleen maar leuk en positief!”

Eenvoudige implementatie

De app is een widget die iedere organisator van een event binnen 5 minuten in eigen kleuren op zijn website kan zetten. Verschillende organisaties kunnen ook een event delen. Zo staan de wedstrijden van Oranje in de widgets van de zowel de KNVB als de Johan Cruyff ArenA. Ook belangrijk: het is voor grote en kleine organisaties betaalbaar.

De naam

De naam Slinger Match zegt alles over het het initiatief, zegt Pupping. “Van iemand een Slinger geven. Dat riep ik zelf regelmatig als ik iemand vanuit de kroeg achterop de fiets een slinger gaf. En Match als in wedstrijd, en natuurlijk bezoekers aan elkaar matchen.”